Bērziņš: Jaunajam prezidentam novēlu neaizmirst, ka viss reiz sākas un arī beidzas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Aizvadot pēdējo dienu augstajā amatā, Valsts prezidents Andris Bērziņš savam sekotājam novēl neaizmirst, ka viss reiz sākas un arī beidzas, un no paša ir atkarīgs, kāda sajūta ir beigās, tā šodien Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» pauda pats Bērziņš.

Prezidents sacīja, ka, noslēdzot darbu, sajūta kopumā ir laba. «Mēs ar savu komandu esam nogājuši pietiekami garu un ne vieglu ceļu, un virzība uz priekšu ir acīmredzama. Gribu novēlēt, lai iesāktais attīstītos un tiktu turpināts, protams, nemitīgi pieskaņojoties šai mainīgajai situācijai pasaulē, Eiropas Savienībā,» sacīja Bērziņš.

Par savas prezidentūras spilgtāko mirkli Bērziņš uzskata darba sākumu, iespējams, pat laiku īsi pirms ievēlēšanas, kurš bijis aktīvs un daudzšķautnains. «Pēc tam tie četri gadi bija smags darbs, cenšoties atrast sabalansētāko risinājumu, lai dzīve mūsu zemē virzītos uz priekšu, un tas tomēr ir izdevies,» viņš pauda.

Prezidents atzina, ka jūtas atvieglots, ka turpmāk varēs pārvietoties bez apsardzes. Viņš arī norādīja, ka šo gadu laikā iekrājies daudz nepadarītu darbu, kuriem viņš plāno pievērsties, piemēram, ar remontu saistīti.

Jau ziņots, ka Saeima 8.jūlijā plkst.9 pulcēsies uz ārkārtas sēdi, kurā, stājoties Valsts prezidenta amatā, svinīgo solījumu nodos pašreizējais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Bērziņš aprīļa sākumā paziņoja, ka atkārtoti nekandidēs uz Valsts prezidenta amatu. Šī bija pirmā reize atjaunotās Latvijas vēsturē, kad prezidents labprātīgi izvēlējās nekandidēt otrajam amata termiņam. Divus prezidenta pilnvaru termiņus pēc kārtas šajā amatā nav pavadījis tikai Valdis Zatlers, kuru publiski solīja atbalstīt, taču nepārvēlēja 10.Saeimas deputāti.

Bērziņš, raksturojot savas turpmākās aktivitātes, jau iepriekš norādījis, ka pavadīs laiku ar savu ģimeni, taču pauda gatavību savu padomu sniegt arī Vējonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu