Grībauskaite: Baltijas valstis plāno kopīgus iepirkumus pretgaisa aizsardzības jomā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PETRAS MALUKAS / AFP

Baltijas valstis plāno kopīgus iepirkumus pretgaisa aizsardzības jomā, pirmdien pēc tikšanās ar Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni paziņoja Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

«Mēs pārrunājam (...) jautājumus, kas ir saistīti ar militārās sadarbības nostiprināšanu, tostarp kopīgu bruņojuma iegādi, īpaši pretgaisa aizsardzības jomā,» preses konferencē Viļņā sacīja Grībauskaite.

«Mēs nopirksim, ko spēsim nopirkt, to, kas mums būs nepieciešams un cik mums būs nepieciešams. Ja tas būs lētāk,. mēs to darīsim kopā,» teica Lietuvas prezidente.

Savukārt Vējonis sacīja, ka kopīgi iepirkumi aizsardzības jomā ļaus samazināt izdevumus, piebilstot, ka kopīgajos iepirkumos varētu iesaistīt arī Poliju. Viņš apstiprināja, ka tiek apsvērts iepirkt vidēja darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Jau ziņots, ka Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aizsardzības ministri, maijā tiekoties Lietuvā, vienojušies par nepieciešamību izstrādāt risinājumus vidējas darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmu attīstībai un ilgtermiņa sabiedroto klātbūtnei Baltijas valstīs. Ministri vienojās uzsākt kopīgu izpēti, lai izstrādātu kopīgu risinājumu vidējas darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmu attīstībai. Latvija ir ieinteresēta, lai nākamā gada sākumā varētu uzsākt sarunas par Baltijas valstu vienotas pretgaisa aizsardzības sistēmas izveidi, tai skaitā iepirkuma īstenošanu.

Jau ziņots, ka Vējonis pirmdien uzturas darba vizītē Lietuvā. Tā ir viņa otrā ārvalstu vizīte pēc pagājušajā nedēļā notikušā Igaunijas apmeklējuma, kas notika nākamajā dienā pēc viņa inaugurācijas Valsts prezidenta amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu