«Rīgas veselības centrs» atzīmē gada jubileju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tieši pirms gada, apvienojot sešas Rīgas pašvaldības veselības aprūpes iestādes, tika izveidots «Rīgas veselības centrs». Atskatoties uz gada laikā iespēto, veselības centra vadība atzīst, ka iestāžu apvienošana ir bijis pareizais solis, jo šādā veidā Rīgas iedzīvotāji ērtāk un kvalitatīvāk var saņemt sev nepieciešamos medicīnas pakalpojumus.

«Nav lietderīgi sešās poliklīnikās turēt vienādas medicīnas iekārtas, lai konkrētu pakalpojumu varētu sniegt pēc iespējas izdevīgāk klientam. Sešas poliklīnikas kopā efektīvāk var organizēt pacientu plūsmu. Drīzumā mums būs izveidots vienots zvanu centrs, līdz ar to pacientam būs vēl vienkāršāk pierakstīties savām vajadzībām ērtākajā filiālē. Ja pie kāda speciālista veidojas garākas rindas, apvienošana palīdz tās regulēt, un varam skatīties citas filiāles, kur konkrēto pakalpojumu ērtāk saņemt, negaidot rindā,» filiāļu apvienošanas un «Rīgas veselības centra» izveides pozitīvās puses min SIA «Rīgas veselības centrs» valdes locekle Skaidrīte Vasaraudze.

Foto: Publicitātes foto

Vēsturiski daļa no poliklīnikām, kas tagad apvienotas zem nosaukuma «Rīgas veselības centrs», ir bijušas bērnu poliklīnikas. «Tāpēc mums joprojām ir daudz speciālistu, kas apkalpo tieši bērnus. Piemēram, ne katrs rīdzinieks zina, ka bērni līdz 18 gadu vecumam zobārstniecības pakalpojumus un zobu higiēnistu var saņemt par velti,» atgādina Ineta Zīriņa, SIA «Rīgas veselības centrs» valdes priekšsēdētāja.

Sešās «Rīgas veselības centra» filiālēs ikvienam rīdziniekam ir pieejamas ārstu - speciālistu (ginekologs, ķirurgs, neirologs, kardiologs, otolaringologs, uc) konsultācijas, diagnostiskie izmeklējumi, rehabilitācija (divās filiālēs ir pieejami baseini), fiziskā terapija, zobārstniecības pakalpojumi, ģimenes ārsti, dežūrārsti un iespēja iziet dažādas medicīniskās komisijas (obligātās veselības pārbaudes, medicīniskās grāmatiņas, šoferu medicīnas komisijas, šaujamieroču nēsāšanas atļaujas).

«Mūsu galvenais sauklis ir - «Mēs esam Jums tuvāk!» Mēs visus nepieciešamos medicīnas pakalpojumus varam sniegt pēc iespējas tuvāk mūsu klientu dzīves vietai,» paskaidro Ineta Zīriņa, SIA «Rīgas veselības centrs» valdes priekšsēdētāja. «Rīgas veselības centrs» ikvienu cilvēku aicina vērst nopietnu uzmanību veselības veicināšanai un slimību profilaksei. «Ārstniecība ir seku likvidēšana, un tas pacientam visbiežāk izmaksā dārgi. Tāpēc mēs pievēršam uzmanību, lai par problēmām sāktu runāt laicīgi, veicinām veselīgu dzīvesveidu, ēšanas paradumus un aicinām atteikties no kaitīgiem ieradumiem. Veselība ir lielākā bagātība, kas mums katram ir dota, un to saglabāt ir tikai mūsu pašu rokās. Ja par to rūpējamies, esam stipri, veseli un laimīgi. Bet diemžēl vairums cilvēku to saprot tikai tad, kad par veselību jāsāk maksāt,» turpina SIA «Rīgas veselības centrs» valdes locekle Skaidrīte Vasaraudze.

«Rīgas veselības centrs» gada jubilejā izsaka vislielāko pateicību savam kolektīvam, kas nenogurstoši strādā sabiedrības veselības interesēs, un aicina ikvienu cilvēku rūpēties par savu veselību savlaicīgi.

Vairāk informācijas

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu