Labdarības akcijā «Kara bērni» kopā saziedoti 73 000 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš labdarības akcijas «Kara bērni» sākšanas 13.maijā kopā saziedoti 73 000 eiro, aģentūru LETA informēja akcijas organizatori.

Viņi uzsvēra, ka akcija nebeidzas, jo priekšā vēl ir rūpīgs un nopietns darbs, lai rudenī varētu uzņemt pirmos bērnus no Ukrainas. «Ziedojumi joprojām turpina ienākt, un liels paldies ikvienam, kurš jau ir atbalstījis vai vēl atbalstīs iniciatīvu, ziedojot savu darbu, laiku un finanšu līdzekļus,» uzsvēruši organizatori.

Visi koncerta ienākumi, kā arī ziedojumi akcijas laikā tiks izlietoti Ukrainas karā cietušo bērnu uzņemšanai Latvijas rehabilitācijas iestādēs - nacionālajā rehabilitācijas centrā «Vaivari» un Sociālās integrācijas valsts aģentūrā. «Noteikti būs arī bērni, kuriem visvairāk nepieciešama ģimenes sajūta, tāpēc šobrīd notiek sarunas par to, kā piesaistīt ģimenes, kuras būtu gatavas uzņemties rūpes un uz īsu brīdi kļūt par gaismas nesējiem un cerības staru mazajiem cilvēkbērniem,» informēja aktīvisti. Kopējais ziedojumu pārskats tiks atspoguļots iniciatīvas mājaslapā «www.karaberni.lv».

Kā ziņots, 6.jūlijā Dzintaru koncertzālē izskanēja labdarības iniciatīvas «Kara bērni» kulminācija - koncerts Ukrainas kara bērnu atbalstam, viņu rehabilitācijai Latvijā, savukārt 11.jūlijā koncerta ieraksts un īpaši veidota programma bija skatāma televīzijā un internetā.

Sākot akciju 13.maijā, tika izteikts aicinājums - ieraudzīt traģēdiju Ukrainā, dot ticību bērniem, kas karā zaudējuši vecākus un bērnību, likt viņiem sajust, ka Eiropā viņi nav pamesti vieni, un vākt ziedojumus Ukrainas karā cietušajiem bērniem. Kā jau iepriekš informēja akcijas organizatori, pēc UNICEF datiem, no 5 miljoniem Ukrainas iedzīvotāju, kuri cietuši no Krievijas agresijas Donbasā, 1,7 miljoni ir tieši bērni. Pēc Pasaules Veselības organizācijas datiem, līdz šī gada 1.maijam karadarbības rezultātā Donbasā bojā gājuši 68 bērni, 167 bērni tikuši ievainoti, vismaz 150 000 bijuši spiesti pamest savas mājas, pārceļoties uz drošākiem Ukrainas reģioniem. Tūkstošiem Ukrainas bērnu kļuvuši par bāreņiem, zaudējot vienu vai abus vecākus.

Ziedot labdarības akcijas mērķiem var labdarības organizācijas «Ziedot.lv» mājaslapā, kā arī zvanot pa ziedojumu tālruni 90006382, tādējādi ziedojot 1,42 eiro.

Ziedojumu iniciatīvu «Kara bērni» ierosinājuši Latvijas «Rotary» klubi, kas pārstāv nevalstisku organizāciju «Rotary International».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu