«Islāma valsts» sit krustā un iesloga būros gavēņa neievērotājus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijā teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» kaujinieki vismaz 94 cilvēkus, tostarp piecus bērnus, piesituši krustā vai ieslodzījuši par gavēņa neievērošanu pašreizējā musulmaņu svētā mēneša Ramadāna laikā, ceturtdien pavēstīja novērotāji.

Cilvēktiesību aizstāvju organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR) pavēstījusi, ka tai ir liecības par 94 «krustā sišanas, ieslodzīšanas dzelzs būros un pēršanas» gadījumiem kaujinieku grupējuma kontrolētajās teritorijās Sīrijā.

Par nāves gadījumiem, par spīti krustā sišanai, ziņu tomēr nav.

Ramadāna laikā musulmaņi atsakās no ēdiena, dzērieniem un smēķēšanas no saules lēkta līdz saules rietam. Svētajam mēnesim ceturtdien būtu jābeidzas līdz ar jauna Mēness parādīšanos. Bērniem tiek rekomendēts sākt gavēšanu no septiņu gadu vecuma, bet, sasniedzot pubertātes vecumu, gavēnis ir obligāts.

Lielbritānijā bāzētā organizācija ziņo, ka pārkāpēji sodīti publiskos laukumos «Islāma valsts» bastionos Rakas, Deir az Zouras un Alepo provincēs.

Sīrijas austrumos Deir az Zourā 23.jūnijā sisti krustā divi bērni, vēsta SOHR.

Citos apvidos publiski izrādīti cilvēki, kas aizturēti un ielikti būros, tostarp bērni.

Grupējums «Islāma valsts» tā kontrolētajās teritorijās izvietojis plakātus, kuros brīdināts, ka jebkurš, kas tiks pieķerts Ramadāna gavēņa pārkāpšanā, «tiks sists krustā, kur pavadīs visu dienu, un saņems 70 sitienus».

Grupējums, kas atšķēlies no teroristiskās organizācijas «Al Qaeda» un kontrolē lielas teritorijas Sīrijā un Irākā, radikāli interpretē islāma likumus un soda cilvēkus, nocērtot galvas, nomētājot ar akmeņiem, perot un sitot krustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu