Latvijas politiķi, kas braukuši dzērumā vai iesaistīti avārijās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēdējā laikā vairāki Latvijas politiķi iesaistīti ceļu satiksmes negadījumos. Portāls TVNET piedāvā atcerēties par ministriem un Saeimas deputātiem, kas braukuši alkohola reibumā vai iesaistīti avārijās.

 
Foto: LETA

«Saskaņas» līdera Jāņa Urbanoviča apvidus auto saduras ar velosipēdistu

18.jūlijā Saeimas deputāta un partijas «Saskaņa» valdes priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Urbanoviča stūrēta apvidus automašīna «Range Rover» Rēzeknē sadūrās ar velosipēdistu.

Pēc policijas sniegtās informācijas, sadursme starp automašīnu «Land Rover Range Rover» un velosipēdistu notika ap plkst.13 Galdnieku ielā. Policija noskaidrojusi, ka šoferis veicis pagriešanās manevru un tajā brīdī automašīnā iebraucis velosipēdists. Pārbaudē noskaidrojies, ka šoferis pie stūres atradies skaidrā prātā. Precīzi notikušā apstākļi tiks noskaidroti izmeklēšanā, kas patlaban turpinās.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve informēja, ka

70 gadus vecajam velosipēdistam konstatēti elkoņa un ceļa nobrāzumi.

Lai pārliecinātos, vai nav gūts smadzeņu satricinājums, vīrietis nogādāts ārstniecības iestādē izmeklējumu veikšanai.

 
Foto: LETA

Vides ministrs Kaspars Gerhards lūgšanu laikā uzbrauc uz kājas sirmgalvei

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) 7.jūnijā Vecrīgā ar dienesta automašīnu uzbrauca uz kājas sievietei, kura kopā ar daudziem citiem ticīgiem cilvēkiem piedalījās lūgšanās.

Dievkalpojuma apmeklētāji pārmeta ministram neiecietību un agresiju. Arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma uzskata, ka nav pieņemami, ka ministrs ar automašīnu brauc virsū cilvēkiem.

Foto: TVNET

Starp cilvēkiem, kuriem Gerhards brauca virsū, bija gan sirmgalvji, gan ģimenes ar bērniem.

TV3 ziņas, atsaucoties uz avotiem tiesībsargājošās iestādēs, vēstīja, ka

Gerhards incidenta brīdī bijis vieglā alkohola reibumā - viņam konstatēta 0,41 promile.

Par šo gadījumu policijā joprojām notiek izmeklēšana.

Foto: TVNET

 
Foto: LETA

Kārļa Seržanta vadītais auto nedod ceļu citai mašīnai

Savukārt 27.maijā tirdzniecības centra «Mols» stāvvietā Saeimas deputāta Kārļa Seržanta (Zaļo un zemnieku savienība) vadītais transportlīdzeklis nedeva ceļu citai automašīnai, kas tuvojās no labās puses, kā rezultātā notika avārija.

Par ceļa nedošanu gājējiem vai transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ir priekšroka, autovadītājiem var piemērot sodu no 15 līdz 70 eiro. Seržants iepriekš norādīja, ka

negadījums saistīts ar autovadītāju abpusēju neuzmanību un nogurumu, jo noticis vakarā.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija vienbalsīgi nesen piekrita Seržanta administratīvai sodīšanai par šo ceļu satiksmes negadījumu. Galīgais lēmums vēl jāpieņem Saeimai.

 
Foto: LETA

Veiko Spolītis brauc 1,4 promiļu reibumā

Pagājušā gada 18.decembra sēdē Saeima piekrita administratīvā aresta izpildei deputātam Veiko Spolītim («Vienotība») par braukšanu alkohola reibumā. Saeima piekrita piecu dienu administratīvā aresta izpildei.

Spolītim par izdarīto pārkāpumu tiesa piesprieda administratīvo arestu uz piecām diennaktīm, 850 eiro naudas sodu un vadītāja tiesību atņemšanu uz diviem gadiem.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas 3.novembra spriedumā teikts, ka 29.oktobra vakarā Spolītis vadīja automašīnu pa Granīta ielu, atrodoties alkoholisko dzērienu iespaidā.

Saeimas deputāta Spolīša organismā konstatētas 1,4 promiles alkohola.

Saistībā ar šo situāciju Spolītis apturēja darbību partijā «Vienotība», tomēr deputāta mandātu nenolika.

 
Foto: LETA

Juris Vectirāns iebrauc pretējā braukšanas joslā

29.janvārī Saeima nolēma piekrist deputāta Jura Vectirāna (Zaļo un zemnieku savienība) saukšanai pie administratīvās atbildības par ceļu satiksmes negadījumu.

Policijas vēstulē Saeimai skaidrots, ka ceļu satiksmes negadījums noticis pērn 8.maijā Jaunjelgavā, kur

Vectirāna vadītā automašīna nogriezās krustojumā, iebraucot pretējā braukšanas virziena pusē, kā rezultātā notika sadursme.

Pērn septembrī tika pieņemts lēmums piespriest Vectirānam administratīvo sodu 30 eiro apmērā, savukārt oktobrī deputāts apstrīdēja šo sodu. Vēlāk, 22.oktobrī, tika pieņemts lēmums šo lietu izbeigt, jo konstatēts, ka Vectirāns ir deputāts un sodīšanai nepieciešama Saeimas piekrišana. Savukārt 14.novembrī noformēts jauns administratīvā pārkāpuma protokols.

 
Foto: LETA

Tagadējā aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa auto saduras ar tramvaju

12.marta sēdē Saeima nolēma piekrist deputāta (tagad aizsardzības ministra) Raimonda Bergmaņa (Zaļo un zemnieku savienība) saukšanai pie administratīvās atbildības par avārijas izraisīšanu.

Bergmanis savu vainu atzinis.

Avārija notika pērn 10.decembrī Rīgā, Lizuma ielas un Brīvības gatves krustojumā, teikts Valsts policijas vēstulē Saeimas komisijai.

Bergmanis, vadot automašīnu, neapturēja transportlīdzekli pie krustojuma, kaut tur bija zīme «Neapstājoties tālāk braukt aizliegts». Rezultātā notika deputāta vadītās mašīnas un tramvaja sadursme.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu Bergmanim par šo pārkāpumu var piespriest naudas sodu no 15 līdz 70 eiro.

Bergmanis šajā satiksmes negadījumā cieta, un viņam slimnīcā tika uzliktas vairākas šuves galvai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu