Advokāti prasa izbeigt kriminālprocesu pret Ādažu bāzē iekļuvušajiem Krievijas pilsoņiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Advokātes Imma Jansone un Jeļena Kvjatkovska, kuras pārstāv Ādažu bāzē iekļuvušos Krievijas pilsoņus un Vladimiru Lindermanu, lūdz Drošības policijai (DP) izbeigt sākto kriminālprocesu, teikts Lindermana «Facebook» lapā.

Lindermans sociālajā tīklā norāda, ka šāds lūgums izteikts, ka sāktajam kriminālprocesam neesot nekāda pamata.

Kā iemeslus sāktajam procesam Lindermans min vēlmi sabiedrībā pastiprināt «pretkrievisko histēriju», norādot, ka iekļuvušie bāzē esot «tie paši zaļie cilvēciņi». Lindermans arī uzskata, ka sāktais kriminālprocess jāpārkvalificē pēc cita panta.

Iepriekš ziņots, ka DP aizturējusi Lindermanu, bet vēlāk atbrīvojusi.

DP iepriekš, apstiprinot aizturēšanu, informēja, ka Lindermans, iespējams, sniedzis atbalstu diviem Krievijas pilsoņiem saistībā ar incidentu armijas bāzē Ādažos. Krievijas pilsoņiem ir piemērots aizdomās turētā statuss saskaņā par mēģinājumu veikt teroristiskas darbības, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās un par spiegošanu.

Šī kriminālprocesa ietvaros DP veica arī tiesas sankcionētu kratīšanu.

Jau vēstīts, ka Ādažu bāzē divas personas tika aizturētas Ierindas laukumā netālu no vietas, kur tās ar kāpņu palīdzību bija pārlēkušas pāri bāzes žogam. Aizturētie vīrieši atrodas apcietinājumā. Šajā laikā Ādažos norisinājās militārās mācības «Saber Strike».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu