Zolitūdes traģēdijas Saeimas izmeklēšanas komisijas galaziņojumu publicēs augustā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojums tiks publicēts ne vēlāk kā 17.augustā, liecina informācija Saeimas mājas lapā.

24.augustā notiks Saeimas komisijas sēde, kurā galaziņojums tiks izskatīts, un kurš būs jāparaksta visiem parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļiem. Ja kādam no komisijas locekļiem būs savs atsevišķs viedoklis par ziņojumu kopumā vai kādu no tā punktiem, to varēs pievienot ziņojumam. Deputāti 24.augustā apspriedīs galaziņojumā ietvertos vērtējumus, secinājumus un priekšlikumus. Pēc tam galaziņojums tiks izskatīts Saeimas sēdē.

Likums paredz, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijai, darbu nobeidzot, ir jāsagatavo galaziņojums, kurā jāiekļauj savs vērtējums par izmeklējamo notikumu. Izmeklēšanas komisija šogad martā vienbalsīgi lēma, ka ir pabeigts darbs pie ekspertu un liecinieku iztaujāšanas, un var uzsākt darbu pie galaziņojuma secinājumu, priekšlikumu un vērtējumu apspriešanas.

Jau ziņots, ka Rīgā, Zolitūdē, veikalā «Maxima» 2013.gada 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā bojā gāja 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji.

Jaunā Saeimas sasaukuma deputāti rosināja parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi saistībā ar Zolitūdes traģēdiju, par vadītāju ieceļot Ringoldu Balodi (NSL). Par komisijas priekšsēdētāja biedri tika ievēlēta traģēdijā cietušo biedrības pārstāve, deputāte no «Saskaņas» Regīna Ločmele-Luņova, kura šobrīd ir nolikusi Saeimas deputāta mandātu, bet par sekretāru – Intu Dālderi («Vienotība»).

Komisijā darbojās deputāti Artuss Kaimiņš (LRA), Kārlis Krēsliņš (NA), Aleksejs Loskutovs («Vienotība»), Inguna Rībena (NA), Kārlis Seržants (ZZS), Inguna Sudraba (NSL), Mārtiņš Šics (LRA), Zenta Tretjaka (SC) un Juris Vectirāns (ZZS).

Komisija izveidota uz divpadsmit mēnešiem pēc 36 deputātu pieprasījuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu