Pārtraukta jahtas «Victoria» glābšanas operācija

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs MRCC (Rīga) pirmdienas vakarā pieņēmis lēmumu pārtraukt jahtas «Victoria» glābšanas operāciju.

Glābšanas operāciju nolemts pārtraukt, jo kompetences ietvaros izdarīts viss nepieciešamais, lai operācija noritētu veiksmīgi. Šobrīd jahtas locekļiem briesmas nedraud un jahta nerada vides piesārņojumu, līdz ar to īpašniekam ir jāuzņemas tālākā atbildība par peldlīdzekļa pārvietošanu, norāda dienestā. Apkalpes locekļi ir Krievijas pilsoņi.

Operāciju tika nolemts pārtraukt pirmdien plkst.20.18.

Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta pārstāve Līva Veita pastāstīja, ka

jahta atrodas uz sēkļa netālu no krasta un cilvēku drošība tādējādi netiek apdraudēta.

Savukārt par jahtas novilkšanu no sēkļa ir atbildīgs īpašnieks.

Vēstīts, ka 27.jūlijā, plkst.05:20 Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma informāciju, ka netālu no Ovišu bākas Latvijas jahtai «Victoria», uz kuras atrodas divi cilvēki, ir norauts enkurs un tā ir uzskrējusi uz sēkļa.

MRCC Rīga nekavējoties norīkoja Krasta apsardzes dienesta dežūrkuģi KA-14 «Astra» un mobilo glābšanas moduli ar laivu doties uz notikuma vietu un sākt glābšanas darbus. Apkalpes locekļi nebija cietuši un viņiem briesmas nedraudēja. Glābšanas operāciju apgrūtināja 2,5 metru augsti viļņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu