LU rektora amatā apstiprina Indriķi Muižnieku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība šodien Latvijas Universitātes (LU) rektora amatā apstiprināja līdzšinējo augstskolas zinātņu prorektoru Indriķi Muižnieku.

Līdzšinējais LU rektors Mārcis Auziņš par universitātes rektoru uz otru termiņu tika apstiprināts 2011.gada 3.augustā. Saskaņā ar universitātes Satversmi rektoru ievēl uz četriem gadiem, tādēļ, beidzoties Auziņa pilnvarām, LU Satversmes sapulce ievēlēja jaunu rektoru - bioloģijas zinātņu habilitēto doktoru Muižnieku.

Muižnieks dzimis 1953.gadā Rīgā. 1976.gadā viņš absolvējis Latvijas Valsts universitātes Bioloģijas fakultāti, iegūstot bioloģijas un ķīmijas pasniedzēja kvalifikāciju. 1993.gadā Muižniekam nostrificēts zinātņu doktora grāds bioloģijā.

Savukārt 1996.gadā Muižnieks kļuvis par LU docentu, pēc gada kļūstot par LU profesoru mikrobioloģijas apakšnozarē.

1998.gadā Muižnieks kļuvis par Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) korespondētājlocekli, bet jau 2000.gadā - par LZA akadēmiķi.

Kā ziņots, par rektora amatu cīnījās arī LU Datorikas fakultātes dekāns Juris Borzovs. Muižnieks pēc ievēlēšanas solījis turpināt augstskolā sāktos darbus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu