Apstiprina kritējus, lai augstskolām un koledžām finansējumu piešķirtu pēc sniegumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valdība šodien apstiprināja papildu kritērijus, lai augstskolām un koledžām finansējumu piešķirtu pēc sniegumiem.

Papildu kritēriji augstskolu un koledžu finansējuma piešķiršanai balstās uz darbības rādītājiem tādu mērķu sasniegšanā kā cilvēkresursu ataudzes pētniecība un tehnoloģiju attīstība, pētniecības internacionalizācija un starptautiskā konkurētspēja, pētniecības sasaiste ar nozares un reģiona vajadzībām, radošo un māksliniecisko projektu attīstība.

Lai nodrošinātu jaunā finansēšanas modeļa ieviešanu jau šogad, sniegumā balstītā augstskolu un koledžu finansēšana tiks veikta no budžeta apakšprogrammas «Zinātniskās darbības attīstība augstskolās un koledžās» līdzekļiem.

Kopā šim mērķim šogad paredzēti 5,5 miljoni eiro,

savukārt 2016.gadā un turpmāk finansējums paredzēts 6,5 miljonu eiro apmērā.

Snieguma finansējuma aprēķināšanai tiks izmantota augstskolu sniegtā informācija zinātnes bāzes finansējuma saņemšanai,

kas tiek iesniegta līdz kārtējā finansēšanas perioda 1.aprīlim un kuru pārbauda zvērināts revidents. Informācija par koledžu pētniecības projektu finansējuma apmēru, pēc pašvaldību pasūtījuma īstenoto pētniecības un attīstības projektu finansējuma apmēru, kā arī radošo un māksliniecisko projektu finansējuma apmēru 2015.gadā tiks sniegta līdz 15.septembrim, nākamajos gados šo informāciju iesniedzot līdz 1.aprīlim. Snieguma finansējumam iesniegtie dati un aprēķinātais finansējums tiks publicēts Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā.

Šoreiz noteikumu projekts, salīdzinot ar iepriekšējo Ministru kabineta sēdi, kurā kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) lūgusi projekta skatīšanu atlikt, ar Kultūras ministriju (KM) ir saskaņots. Tomēr KM norādīja, ka, iespējams, nākamajā gadā būtu nepieciešams pēc faktiskajiem datiem vērtēt to, kā finansējums ir sadalījies un vai nav nepieciešamas kādas izmaiņas. KM gan uzsvēra, ka tas nav mēģinājums atgriezties pie diskusijas par KM augstskolu daļas iezīmēšanu, bet gan iespējami korekta sadalījuma starp institūcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu