Daļu zemessargu likumā plāno noteikt par amatpersonām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība šodien akceptēja grozījumus likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā», kas paredz daļu zemessargu noteikt par amatpersonām.

Šobrīd likums jau paredz, ka Nacionālo bruņoto spēku profesionālā dienesta karavīrs ir uzskatāms par valsts amatpersonu. Grozījumi paredz, ka valsts amatpersonas būs arī zemessargi, kas saskaņā ar papildu līgumu pilda ilgstošā prombūtnē esoša karavīra vai vakanta amata pienākumus Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Grozījumi paredz, ka Zemessardzes komandieriem, vienību komandieriem (priekšniekiem) un garnizonu priekšniekiem būs atļauts savienot valsts amatpersonas amatu tikai ar amatu, kuru viņi ieņem saskaņā ar likumu vai rīkojumiem, kā arī pedagoga, zinātnieka, ārsta, profesionāla sportista un radošo darbu.

Tāpat grozījumi paredz, ka zemessargiem, kas saskaņā ar papildu līgumu pilda ilgstošā prombūtnē esoša karavīra vai vakanta amata pienākumus Nacionālajos bruņotajos spēkos, būs atļauts savienot valsts amatpersonas amatu ar citu amatu, ja šī savienošana nerada interešu konfliktu un ir saņemta priekšniecības atļauja.

Grozījumi vēl būs jāpieņem Saeimai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu