ZZS nolūkojusi sev vietu Āboltiņas vadītā valdībā. Vai esošā - šūpojas?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ja pašreizējā valdība kritīs, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) gatava turpināt darbu valdībā, ko vadītu «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa, savukārt «Visu Latvijai!»-»Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) ir izvairīga par šo jautājumu. Plaisu koalīcijā padziļinājušas pretrunas par bēgļu uzņemšanu, jo VL-TB/LNNK apsver iespēju vērsties Satversmes tiesā, lai atceltu valdības lēmumu uzņemt 250 bēgļus.

Lai gan varas partijas apgalvo, ka šajā Saeimas sasaukumā cita koalīcija nav iespējama,

neoficiāla informācija liecina, ka jau notiek aizkulišu sarunas par Nacionālās apvienības aizstāšanu

jaunajā valdībā ar Reģionu apvienību un partiju «No sirds Latvijai», ziņo LNT.

Āboltiņa uzskata, ka bēgļu dēļ valdība nekritīs, bet pieļauj, ka tas varētu notikt rudenī, kad jāpieņem jaunais valsts budžets.

Ja valdība demisionēs, viņa ir gatava stāties Laimdotas Straujumas vietā

«Es esmu pietiekami daudz kritizēta par to, ka neesmu kādos brīžos uzņēmusies kā partijas vadītāja valdības vadīšanu. Ja kādā gadījumā tas notiktu, tad visdrīzāk «Vienotība» lemtu par to, ka mēs šo principu ievērojam, ka partijas vadītājs ir arī nākamais premjera kandidāts,» šorīt LNT raidījumā «900 sekundes» norādīja Āboltiņa.

Tikmēr Nacionālā apvienība turpina uzsvērt, ka nav ieinteresēta gāzt valdību.

«Nacionālā apvienība strādā valdībā, ir pierādījusi, ka vēlas strādāt valdībā un vēlas to darīt. Nacionālā apvienība valdību nevēlas gāzt. Tas ir pretēji valsts interesēm,» «LNT Ziņām» teica Saeimas priekšsēdētāja, VL-TB/LNNK Ināra Mūrniece.

Ieilgusī krīze koalīcijā ir apnikusi ZZS, tās Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmnanis koalīcijas partnerus aicina rīkoties izlēmīgi.

«Es gribētu teikt, cienījamie mani draugi, kolēģi - kaut ko dariet! Vai nu Nacionālā apvienība, gāziet to valdību, lai ir labāka, kas kārtīgāk risina šos bēgļu jautājumus.

Ja neapmierina esošā situācija, kāda patreiz ir, tad «Vienotībai» kaut kas jādara ir.

Vai viņi tiešām maina valdību vai tiešām maina premjeri, vai ko. Man liekas, ka tāda situācija, kā patreiz, ilgi palikt nevar,» vērtēja Brigmanis.

Runājot par Āboltiņu kā potenciālo premjeri, viņš norādīja: «Ja viņi arī nominēs, «Vienotība», piemēram, kādā X brīdī Āboltiņu, mēs viņu atbalstīsim.»

Mūrniece uz jautājumu par Āboltiņas piemērotību premjerministres amatam izvairījās atbildēt: «Nu, tad jāvaicā, kas ir ieinteresēts šo valdību šūpot?»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu