Blaus: Ropažu pašvaldība bija spiesta segt viesnīcas pakalpojumus bēglim

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ropažu pašvaldība bija spiesta segt viesnīcas pakalpojumus bēglim, trešdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Ropažu novada domes priekšsēdētājs Zigurds Blaus.

Viņš pauda, ka pēc uzturēšanās patvēruma meklētāju centrā «Mucenieki» kāds no bēgļiem deklarējies Ropažu pašvaldībā, kas nozīmē, ka tai bijis šis cilvēks jānodrošina ar dzīvojamo platību.

Pašvaldība patvēruma meklētājam piedāvājusi sociālo dzīvokli, jo cita veida savas dzīvojamās platības tai nav. Blaus atzina, ka šis cilvēks no iespējas mitināties sociālajā dzīvoklī atteicies, un tādējādi pašvaldība bijusi spiesta viņam segt viesnīcas izdevumus. Tas gan nav noticis ilgu laiku, jo minētais cilvēks drīz vien devies prom. Par viņa turpmākajām gaitām pašvaldībai ziņu nav.

Saskaņā ar ES tieslietu un iekšlietu ministru lēmumu, ES dalībvalstis uzņems 54 760 bēgļus. Latvija sanāksmē palikusi pie savas pozīcijas, norādot uz gatavību brīvprātīgā kārtā uzņemt 250 bēgļus. Paredzēts, ka Eiropas migrācijas programmas ietvaros Latvija uzņems 50 bēgļus, bet mītnes vietas programmā no Itālijas un Grieķijas - 200 bēgļus. Par katru no bēgļiem Latvija saņems sešus tūkstošus eiro Patvēruma meklētāju fondā, palīdzot bēgļiem apgūt latviešu valodu un īstenojot integrācijas politiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu