LU vietas vēl vairākās programmās; ir arī budžeta vietas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Universitāte (LU) izsludina papilduzņemšanu vairākās pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju programmās, dažās no tām vēl ir pieejamas valsts budžeta finansētās studiju vietas.

Pamatstudiju programmās uzņemšanu turpina Bioloģijas, Ekonomikas un vadības, Fizikas un matemātikas, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu, Humanitāro zinātņu, Juridiskā, Ķīmijas, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas, Sociālo zinātņu, Vēstures un filozofijas un Teoloģijas fakultātes.

Budžeta vietas vēl ir bakalaura studiju programmās «Optika», «Matemātika», «Matemātiķis-statistiķis», «Fizika», «Teoloģija un reliģiju zinātne», «Informātikas un programmēšanas skolotājs», «Vācu valodas skolotājs» un «Dabaszinātņu un informācijas tehnoloģijas skolotājs».

Augstākā līmeņa studiju programmās uzņemšanu turpina Bioloģijas, Datorikas, Ekonomikas un vadības, Fizikas un matemātikas, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu, Humanitāro zinātņu, Juridiskā, Ķīmijas, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas, Vēstures un filozofijas un Teoloģijas fakultātes.

Budžeta vietas vēl ir arī vairākās maģistra studiju programmās, tostarp «Datorzinātnes», «Ķīmija», «Ģeogrāfija», «Fizika», «Ģeoloģija», «Vides zinātne» un citās.

Universitātes pārstāvji atgādina, ka LU gan pamatstudiju, gan augstākā līmeņa studijās darbojas rotācijas princips - katru gadu notiek studiju sekmju izvērtēšana un budžeta vietas tiek labākajiem studentiem. Līdz ar to, arī iestājoties maksas studiju vietā un studējot ar labām sekmēm, studentam ir iespējas mācības turpināt budžeta vietā.

LU arī aicina tos, kas dažādu iemeslu dēļ ir pārtraukuši savas studijas, tās turpināt, piedāvājot iespēju gan atjaunoties studijām noslēguma darba izstrādei un aizstāvēšanai, gan iesāktās studiju programmas absolvēšanai, veicot iepriekš apgūto kursu salīdzināšanu ar pašreizējās programmas saturu, atzīstot iepriekšējā izglītībā un profesionālā pieredzē iegūtās zināšanas un prasmes, gan pārnākot no citas augstskolas vai koledžas.

Tāpat LU piedāvā apgūt studiju programmas pēc individuāla plāna, kā arī kursus klausītāja statusā. Plašāka informācija par studiju uzsākšanu un turpināšanu pieejama «gribustudet.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu