Militārajās mācībās «Silver Arrow» piedalīsies 1000 ārvalstu karavīru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 14.septembra līdz 29.septembrim Latvijā plānots organizēt Latvijas Nacionālo bruņoto spēku un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības «Silver Arrow 2015», kurās piedalīsies vairāk nekā 1000 ārvalstu militārpersonu, skaidroja Aizsardzības ministrijā.

Šīs būs sauszemes spēku mācības, kurās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Latvijas, Dānijas, Kanādas, Vācijas, ASV un Lielbritānijas. Mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu NATO valstu savstarpējo sadarbību, pilnveidotu bruņoto spēku vienību spējas konvencionālajā karadarbībā, veicot aizsardzības un uzbrukuma operācijas, kā arī lai pilnveidotu aizsardzības nozares, civilo valsts un pašvaldību institūciju sadarbību uzņemošās valsts atbalsta operāciju laikā.

Pērn šajās mācībās Latvijā piedalījās vairāk nekā 2100 karavīru no Latvijas, ASV, Igaunijas, Grieķijas, Lielbritānijas un Norvēģijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu