Diskutēs par dzimumnoziegumu neadekvāto regulējumu Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

5.augustā plānota dažāda līmeņa ekspertu sanāksme, lai diskutētu par iespējamiem priekšlikumiem krimināltiesiskā regulējuma pilnveidei dzimumnoziegumu gadījumos, pastāstīja Tieslietu ministrijas (TM) preses pārstāve Laura Majevska.

Sanāksmē Ģenerālprokuratūras, Augstākās tiesas, Valsts probācijas dienesta vadība, Tiesībsarga biroja un Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un TM pārstāvji diskutēs par iespējamiem priekšlikumiem krimināltiesiskā regulējuma pilnveidei dzimumnoziegumu gadījumos, tostarp jautājumos par noilgumu, piespiedu darbu, probācijas uzraudzību un noziedzīgu nodarījumu kvalifikāciju.

Tāpat tiks pārrunātas iespējas iestādēm uzlabot darbu bērnu tiesību aizsardzības jomā.

Jau ziņots, ka jautājums par dzimumnoziegumiem aktualizējās pēc tam, kad Liepājas tiesa kādu tēvu un dēlu par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo sodījusi ar piespiedu darbu. Gan valsts apsūdzības uzturētājs, gan apsūdzēto advokāts norādījis, ka sods ir adekvāts nodarījumam.

TM pēc pilna sprieduma pieejamības un pieprasīšanas solīja pārbaudīt šo situāciju. Majevska norādīja, ka TM tikai vakar (29.jūlijā - red.) saņēma Liepājas tiesas spriedumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu