Darba grupu bēgļu uzņemšanai Latvijā vadīs Pētersone-Godmane

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Septiņu ministriju darba grupu, kas izstrādās kompleksus risinājumus bēgļu uzņemšanai, vadīs Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, apstiprināja iekšlietu ministra preses sekretāre Daiga Holma.

Pirmo reizi darba grupa sanāks nākamajā nedēļā. Darba grupai ar pirmo ziņojumu jānāk klajā 30.septembrī.

Darba grupas uzdevums ir izveidot Latvijas apstākļiem piemērotāko sistēmu 250 bēgļu integrācijai sabiedrībā, pagaidu mītnes vietai, nodarbinātībai, veselības aizsardzībai un citiem jautājumiem.

Pie integrācijas programmas strādās septiņu ministriju pārstāvji - no Iekšlietu, Ārlietu, Kultūras, Labklājības, Izglītības un zinātnes, Veselības un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kā arī plānots piesaistīt ekspertus.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) tieslietu un iekšlietu ministru lēmumu, ES dalībvalstis uzņems 54 760 bēgļus. Latvija norādījusi uz gatavību brīvprātīgā kārtā uzņemt 250 bēgļus. Paredzēts, ka Eiropas migrācijas programmas ietvaros Latvija uzņems 50 bēgļus, bet mītnes vietas programmā no Itālijas un Grieķijas - 200 bēgļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu