Putnis: Neviens neiebilst pret mediju ombuda veidošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts / LETA

Mediju politikas nodaļā nav saņemts neviens iebildums pret mediju ombuda institūcijas veidošanu, pastāstīja Kultūras ministrijas (KM) Mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis.

«Jādomā par to, kā tas konkrēti izskatīsies, bet nav iebilžu. Ir pilnīga vienošanās, ka mediju ombuds ir vajadzīgs,» norādīja Putnis.

Centra «Re:Baltica» dibinātāja un redaktore Inga Spriņģe uzsvēra, ka ombuda veidošana Latvijā ir ļoti laba doma. Kā piemēru viņa norādīja ombuda darbu Igaunijā. «Igaunijā žurnālistus nevar iesūdzēt par goda un cieņas aizskaršanu, jo šos jautājumus izskata ombuds. Šī būtu ļoti laba doma, bet vajadzētu vienu Latvijas ombudu,» norādīja Spriņģe.

Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājs Ivars Belte norādīja, ka mediju ombudus nevajadzētu «uz katra stūra», tomēr sabiedriskie mediji pašlaik lemjot vai nu par ombudu sabiedriskajā televīzijā, vai vispār sabiedriskajos medijos un no šīs idejas atteikties negrasās. Viņš norādīja, ka tāpēc svarīgi būtu saprast, kā nodalīt dažādu ombudu darbības jomas.

Kā ziņots, Mediju politikas pamatnostādnēs 2016.-2020. gadam norādīts, ka 2018.gadā, lai veicinātu Latvijas mediju atbildīgumu, varētu tikt nodibināts mediju ombuds. KM līdz 30.jūlijam veica Latvijas mediju politikas pamatnostādņu 2016.-2020. gadam projekta sabiedrisko apspriešanu. Konkrētas aktivitātes pamatnostādņu īstenošanā tiks izklāstītas Mediju politikas pamatnostādņu rīcības plānā, kuru plānots pabeigt līdz oktobrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu