ASV smagā bruņojuma izvietošana Latvijā tiks sākta rudenī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV smagā bruņojuma izvietošana Latvijā tiks sākta rudenī, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube.

To Graube pavēstīja pēc atgriešanās no vizītes ASV.

Jau ziņots, ka ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters vizītes laikā Igaunijā jūnijā pavēstīja, ka ASV vairākās Eiropas valstīs, tostarp Baltijā, izvietos 250 smagā bruņojuma vienību - tankus, kaujas bruņumašīnas un pašgājējas haubices.

Katrs šo smagā bruņojuma vienību kopums būs pietiekams rotai vai bataljonam, un šis smagais bruņojums tiks dislocēts Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā, Vācijā, Rumānijā un Bulgārijā. Šis smagais bruņojums varēs tikt pārvietots reģiona robežās atkarībā no nepieciešamības to izmantot militārajās mācībās.

Smagā bruņojuma izvietošanas nolūks šajās valstīs ir «palīdzēt sabiedrotajiem NATO stāties pretī terorisma draudiem no ārienes, kā arī Krievijas savaldīšana,» paskaidroja Kārters. Viņš arī uzsvēra, ka ASV neplāno pastāvīgi izvietot savu karaspēku Baltijas valstīs, bet tikai pēc rotācijas principa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu