Rīgā skolēni par pusdienām varēs maksāt ar e-talonu; trūcīgajiem būs brīvpusdienas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No nākamā gada 1.janvāra skolēni visās Rīgas skolu ēdnīcās par pusdienām varēs norēķināties ne tikai skaidrā naudā, bet arī ar skolēnu e-talonu, TVNET uzzināja Rīgas domē. Tādējādi vecāki varēs būt pārliecināti, ka bērns paēd normālas pusdienas, nevis vietējā bodītē nopērk čipsus. Tāpat no 1.janvāra visiem bērniem no trūcīgām ģimenēm tiks nodrošinātas brīvpusdienas. Norēķini ar e-talonu daudziem bērniem aiztaupīs neērtības, jo neviens nezinās, vai pusdienas viņam apmaksā vecāki vai pašvaldība.

No 2016. gada 1. janvāra visās Rīgas skolu ēdnīcās par pusdienām varēs norēķināties ne tikai skaidrā naudā, bet arī ar skolēnu e-talonu. Tas nozīmē, ka no 1. janvāra katrs vecāks varēs bērnam pusdienām vai nu dot skaidru naudu, vai to pārskaitīt e-talonā.

Ja vecāki bērnam dod skaidru naudu, viņš var paēst ēdnīcā, bet var arī nopirkt tuvējā veikaliņā čipsus un kolu. Naudu pārskaitot e-talonā, maksāt ar to varēs tikai ēdnīcā un limonādi ar čipsiem nopirkt nesanāks.

Tāpat no 2016.gada 1.janvāra visiem bērniem no maznodrošinātajām vai trūcīgajām ģimenēm tiks nodrošinātas brīvpusdienas. «Agrāk viss atdūrās pret vienu sarežģītu psiholoģisku niansi - nebija tehniskas iespējas nodrošināt bērniem no trūcīgajām vai maznodrošinātajām ģimenēm brīvpusdienas tā, lai viņu klasesbiedri par to neuzzinātu. Citiem vārdiem, skolā visi zinātu, ka Jānis vai Pēteris ir «nabadzīgi» un «viņus ēdina par domes naudu». Mēs zinām, ka bērni reizēm uzvedas visādi,» savā «Facebook» kontā skaidro Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Ieviešot iespēju maksāt ēdnīcās ar skolēnu e-talonu, neviens nezinās, kas Pēterim vai Jānim e-talonā ieskaitījis naudu – vecāki vai Labklājības departaments. Bērni no trūcīgajām vai maznodrošinātajām ģimenēm varēs pusdienot par brīvu un pavisam diskrēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu