Strēlnieku bataljonu simtgadei veltītajā gājienā vairāk nekā tūkstoš cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien Rīgā Latviešu strēlnieku bataljonu izveidošanas simtgadei veltītajā gājienā piedalījās vairāk nekā tūkstoš cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Svētku gājiens, kas sākās pie kinoteātra «Splendid Palace», pulcēja vairāk nekā tūkstoš dalībnieku. Savukārt gājienu bija ieradušies noskatīties vairāki simti cilvēku.

Gājienā piedalījās Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergamnis (ZZS), Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, Latvijas armija un cilvēki no tautas.

Gājiens noslēdzās 11.novembra krastmalā, kur var vērot bruņoto spēku paraugdemonstrējumus un baudīt svētku koncertu «Latviešu strēlniekiem - 100».

Kā ziņots, latviešu strēlnieku simtgadei veltītie tautas un armijas svētki sākās ar Latviešu strēlnieku bataljonu organizācijas komitejai veltītas piemiņas plāksnes atklāšanu pie ēkas Tērbatas ielā 1/3. Piemiņas plāksnes atklāšanas pasākumā, ko vēroja daži simti cilvēku, uzrunu teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš uzsvēra latviešu strēlnieku nozīmi neatkarīgas Latvijas veidošanā un atzina, ka šodien atklātā plāksne kalpos kā atgādinājums par strēlnieku lomu Latvijas vēsturē. Tāpat uzrunas teica aizsardzības ministrs Raimonds Bergamnis (ZZS), Rīgas mērs Nilš Ušakovs (SC), Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, kā arī Latvijas Kara muzeja direktore Aija Fleija.

Savukārt pēc Latviešu strēlnieku bataljonu organizācijas komitejai veltītas piemiņas plāksnes atklāšanas svinības turpinājās Vērmanes dārzā, kur notika koncertuzvedums «Latviešu strēlnieku bataljoniem - 100» un to ieradās skatītēs vēl aptuveni 100 cilvēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu