Levitam nav nodoma iesaistīties kāda politiskā spēka darbībā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Savienības Tiesas tiesnesim Egilam Levitam, kurš kandidēja Valsts prezidenta vēlēšanās, piekāpjoties Raimondam Vējonim, nav nodoma iesaistīties kādas partijas darbībā. Levits sarunā ar aģentūru BNS apšaubīja, izskanējušo, ka «Vienotības» valdi pametušā Sandra Kalniete varētu viņu uzrunāt, lai veidotu jaunu politisko spēku.

«Es neesmu ne uzrunāts, ne man ir nodoms iesaistīties kādā politiskajā spēkā,» viņš teica.

«Vienotības» valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa iepriekš sarunā ar aģentūru BNS pieļāva, ka īstais iemesls Kalnietes vēlmei pamest partijas valdi varētu būt iespējama jauna politiskā spēka veidošana, uzrunājot Levitu, kurš vasaras sākumā kandidēja uz Valsts prezidenta amatu. Āboltiņa izteica minējumu, ka Kalnietei varētu pievienoties arī deputāte Ilze Viņķele.

Kalnietes nosauktos iemeslus, ka partijas valdi viņa pamet aktīvā darba Eiropas Parlamentā dēļ, tostarp nespējot apmeklēt «Vienotības» valdes sēdes pirmdienās, Āboltiņa nodēvēja par «pievilktiem aiz matiem».

Aģentūra BNS vēstīja, ka Kalnietes vietā «Vienotības» valdē stāsies Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens, sacīja Āboltiņa.

Laikraksts «Latvijas Avīze» piektdien vēsta, ka Kalniete uzrakstījusi iesniegumu «Vienotības» valdei ar lūgumu atbrīvot viņu no darba partijas valdē. Pirmdien, 3.augustā to izskatīs valdes sēdē un, visticamāk, kā sacīja pati Kalniete, viņas lūgums tiks apmierināts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu