Latvija maz atvēl līdzekļus, lai palīdzētu attīstības valstīm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvija maz atvēl līdzekļus, lai palīdzētu attīstības valstīm, intervijā aģentūrai BNS sacīja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Viņa norādīja, ka šajā jomā Latvija ir pēdējā vietā Eiropas Savienībā – 0,08% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Šteinbuka atgādināja, ka Latvija bija apņēmusies šim mērķim novirzīt 0,7% no IKP.

EK pārstāvniecības vadītāja uzsvēra, ka Āfrikas bēgļu plūsma uz Eiropu ir sekas tur notiekošajiem procesiem, bet jācīnās ir ar cēloņiem. Tādējādi šobrīd tiek vērtēts, kādus soļus spert, lai uzlabotu gan drošības, gan ekonomisko situāciju.

Saskaņā ar ES tieslietu un iekšlietu ministru lēmumu, ES dalībvalstis uzņems 54 760 bēgļus. Latvija sanāksmē palikusi pie savas pozīcijas, norādot uz gatavību brīvprātīgā kārtā uzņemt 250 bēgļus. Paredzēts, ka Eiropas migrācijas programmas ietvaros Latvija uzņems 50 bēgļus, bet mītnes vietas programmā no Itālijas un Grieķijas - 200 bēgļus. Par katru no bēgļiem Latvija saņems sešus tūkstošus eiro Patvēruma meklētāju fondā, palīdzot bēgļiem apgūt latviešu valodu un īstenojot integrācijas politiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu