Negadījumi brīvdienās: auto saspiež īpašnieku; atsvabināts iesprūdis ezis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jau ierasti, ka brīvdienās diemžēl notiek vairāk nelaimes gadījumi, jo cilvēki grib atpūsties no darba nedēļas, tādēļ mēdz mazāk uzmanības pievērst savai un citu drošībai.

Eksplodējot tvaicēšanas katlam, traumas gūst sieviete

Mājas apstākļos eksplodējot tvaicēšanas katlam, svētdien Rīgā cietusi kāda 44 gadus veca sieviete, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Sieviete sava mājokļa virtuvē gatavojusi ēdienu, kad katls eksplodējis. Mediķi viņai konstatējuši abu roku un sejas apdegumus.

Kopumā aizvadītās diennakts laikā NMPD reaģējis uz 1143 izsaukumiem, no kuriem 206 saistīti ar dažādām traumām.

Māģinot izcelt kaķi no 2.stāva balkona, no 3.stāva balkona izkrīt vīrietis

Mēģinot izcelt kaķi no dzīvojamās mājas otrā stāva balkona, svētdien Rīgas reģionā no tā paša nama trešā stāva balkona izkritis kāds 63 gadus vecs vīrietis, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Mediķi vīrietim konstatējuši politraumu - mugurkaula skriemeļa un krūšu kurvja traumu, kā arī vēdera iekšējo orgānu bojājumus.

Rīgā atbrīvots žogā iesprūdis ezis

Rīgā sestdien atbrīvots žogā iesprūdis ezis, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) statistika par negadījumiem aizvadītajā nedēļas nogalē.

Tas nebija vienīgais ziņojums, kas tika saņemts no iedzīvotājiem par dzīvniekiem, kas nokļuvuši nelaimē, un kuriem nepieciešama profesionāļu palīdzība.

Viļānu novadā atbrīvots elektrības vados sapinies stārķis, savukārt Saulkrastos no koka nocelts kaķis, kurš saviem spēkiem nespēja tikt lejā.

Ripojošs spēkrats saspiež auto īpašnieku

Ripojoša automašīna, svētdien saspiedusi tā īpašnieku, kurš no gūtajām traumām zaudēja dzīvību, par negadījumiem svētdien informēja Valsts policija. Ap astoņiem no rīta Daugavpilī vieglā automašīna, kas nebija nolikta uz stāvbremzes, sāka ripot, kā rezultātā arkā piespieda automašīnas īpašnieku. Satiksmes negadījumā gājis bojā 1955.gadā dzimis vīrietis.

Policija arī informē, ka svētdien Bauskā divos dienā Zaļajā ielā 1953.gadā dzimis vīrietis ar auto uz gājēju pārejas notrieca bērnu - 2011.gadā dzimušu meiteni, kura nogādāta slimnīcā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta dienesta pārstāve Inga Vītola pastāstīja, ka meitenītei konstatēti ķermeņa sasitumi. Viņa nogādāta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā.

Savukārt Viļakā, Pils ielā 1982.gadā dzimis vīrietis uzbrauca gājējai - 1943.gadā dzimušai sievietei, kura ar dažādām traumām nogādāta slimnīcā.

Siguldā uz Gaujas tilta sadūrās auto, ko vadīja 1927.gadā dzimis vīrietis, ar automašīnu, ko vadīja 1970.gadā dzimusi sieviete.

Aizvadītajā diennaktī satiksmes negadījumos kopumā cieta septiņi cilvēki, no kuriem viens gāja bojā.

Siguldas Mākslu skolā «Baltais flīģelis» aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu

Siguldas Mākslu skolā «Baltais flīģelis» svētdien dega ēkas fasāde, kas radījis aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu, aģentūra BNS uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts ap diviem naktī. Kopējā degšanas platībā bija 15 kvadrātmetru.

VUGD novērotās pazīmes notikuma vietā liecina, ka varētu būt notikusi ļaunprātīga dedzināšana, tomēr galīgo slēdzienu dos policija pēc izmeklēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu