Grobiņas pusē liesmas izpostījušas granulu ražotnes noliktavu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Svētdien Grobiņas pagastā liesmas izpostījušas granulu ražotnes noliktavu, kā arī divu blakus esošu ēku jumtus. Kā ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.12.32. Dega granulu ražotnes noliktava 1200 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēka laikā liesmas pārmetās arī uz blakus esošo ēku jumtiem un postīja tos 40 kvadrātmetru platībā.

Cilvēki šajā ugunsgrēkā necieta.

Ugunsgrēks bija izcēlies SIA «Kurināmā apgāde» skaidu noliktavā un gatavā produkcija nav cietusi, aģentūru LETA informēja uzņēmuma īpašnieks Haralds Lāčkoks. Sadedzis viens traktors, bet otru traktoru izdevies izglābt no liesmām. Lai gan uguns liesmas jau bija pārmetušās uz blakus esošo ražotņu jumta, šīs ēkas nav būtiski cietušas. Īpašums bijis apdrošināts, bet zaudējumi pašlaik vēl nav sarēķināti, norādīja uzņēmuma īpašnieks.

Lāčkoks atzina, ka ugunsgrēka izcelšanās iemesli pagaidām vēl ir neskaidri. Tajā angāra daļā, kur ugunsgrēks izcēlies, nav nekādu elektrības vadu, un arī traktortehniku sākotnēji liesmas nav skārušas, līdz ar to atkrīt versija par īssavienojumu, atzina uzņēmējs. Brīvdienās uzņēmums nestrādāja un darbinieki tajā neatradās, teritorija bija slēgta. Nevarot gan izslēgt iespēju, ka kādas nepiederošas personas varējušas iekļūt uzņēmuma teritorijā pār žogu. Uzņēmuma vadītājam gan negriboties ticēt, ka tā bijusi ļaunprātīga dedzināšana.

Kā atzina Lāčkoks, ugunsgrēka sekas radīs neērtības uzņēmuma darbībā, bet pavisam tā nebūs jāaptur. Granulu ražošanu plānots atsākt jau rīt. Uzņēmuma rīcībā ir arī citas telpas, bet cietušo noliktavu, iespējams, vismaz daļēji varētu atjaunot pietiekami īsā laikā, ja vien nebūs jāatjauno dzelzsbetona konstrukcijas, pieļāva uzņēmuma īpašnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu