Satversmes tiesas tiesneses amatu pametīs Kristīne Krūma

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Satversmes tiesas (ST) tiesnese Kristīne Krūma informējusi ST, ka viņa atstās ST tiesneša amatu pēc pašas vēlēšanās, otrdien pastāstīja tiesas pārstāve Līna Kovalevska.

(ziņa papildināta ar Kristīnes Krūmas komentāru)

Viņa skaidroja, ka ST tiesnese Krūma tiesneša amatu atstās 15.oktobrī, kad beigsies viņas amata pilnvaru laiks.

Tāpat ST informējusi Saeimu par Krūmas tiesneša pilnvaru izbeigšanos.

Tiesnese Krūma aģentūrai BNS otrdien pastāstīja, ka atstāt ST tiesneša amatu pēc pašas vēlēšanās viņa nolēmusi gan tādēļ, ka viņas amata pilnvaru laiks tuvojas beigām, gan tādēļ, ka saņēmusi darba piedāvājumu no Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA).

«Man bija ļoti garas pārdomas par to, vai iet prom no ST, bet nāca Rīgas Juridiskās augstskolas piedāvājums. Ļoti konkurētspējīgs,» pastāstīja Krūma. Viņa skaidroja: tā kā Mārtiņš Mits atstāj prorektora amatu un dodas strādāt uz Eiropas Cilvēktiesību tiesu, šis amats piedāvāts viņai.

Tāpat Krūma arī norādīja, ka darbs ST viņai ir ļoti svarīgs, tomēr, ņemot vērā, ka viņa «ilgstoši ir darbojusies akadēmiskās karjeras jomā», viņa izšķīrās par labu RJA prorektora amatam.

ST tiesnese arī skaidroja: lai arī RJA prorektora amats ir vakants jau šobrīd, tomēr viņa, apzinoties viņas darba nozīmi tiesā, vēlas pabeigt tās lietas, kuras ir iesāktas.

Krūma ST tiesneses amatā apstiprināta 2007.gada oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu