Bērnu slimnīcā uz rehabilitāciju rindā jāgaida līdz gada beigām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA-NOVOSTI/Scanpix

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā uz rehabilitāciju mazajiem pacientiem nākas gaidīt pat vairākus mēnešus, un patlaban rindas ir izveidojušās līdz gada beigām, šodien preses konferencē žurnālistiem atzina Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša.

Rehabilitācijai stacionārā paredzētais kvotu apjoms ir nepietiekams, tāpēc arī uz pakalpojumiem veidojas rindas.

Kā stāstīja Bērnu slimnīcas Rehabilitācijas klīnikas vadītāja Anita Vētra, rehabilitāciju primāri saņem pacienti, kuriem tā nepieciešama uzreiz, proti, attiecīgie speciālisti izvērtē, cik ilgi bērns var gaidīt.

Kā vienu no posmiem rehabilitācijas vides uzlabošanai Bērnu slimnīca un Bērnu slimnīcas fonds, sadarbojoties ar lielveikalu ķēdi «Rimi», no 1.augusta līdz 30.septembrim rīko labdarības akciju, kuras laikā plānots savākt 14 300 eiro, lai bērnu rehabilitācijai iegādātos četrus specializētus trenažierus, vertikalizācijas palīgierīci un trīs krēslus ar maināmu augstumu. Šim mērķim katrs «Rimi» un «Supernetto» apmeklētājs var ziedot pie veikala kasēm īpašā labdarības kastītē.

Jau ziņots, ka rehabilitācija dažādu vajadzību dēļ būtu nepieciešama piektdaļai bērnu Latvijā, aplēsusi Bērnu slimnīca.

Kā norādīja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, rehabilitācija ir ļoti svarīga ārstniecības procesa sastāvdaļa, bez kuras dažkārt nav iespējams pacientam nodrošināt dzīves kvalitāti. Īpaši svarīgi tas ir bērniem, kuriem pēc traumām vai smagas slimības nepieciešama laba turpmākā attīstība un dzīves iespējas.

Lai nodrošinātu labāku un bērniem atbilstošāku rehabilitācijas vidi un aprīkojumu, Bērnu slimnīcas fonds ir sācis labdarības akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu