19 ugunsdzēsēji joprojām cīnās ar ugunsgrēku mēbeļu ražotnē Imantā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ugunsdzēsēji joprojām turpina dzēst ugunsgrēku, kas svētdien no rīta izcēlās nelielā mēbeļu ražotnē Imantā, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Marita Masule.

Otrdienas pēcpusdienā notikuma vietā strādāja 19 ugunsdzēsēji.

Dzēšanas darbus apgrūtina ēkas sarežģītais plānojums, tajā nav logu, un telpas ir pārblīvētas ar degtspējīgiem gultu un matraču izejmateriāliem.

Tādēļ ēkā ir augsta temperatūra un dzēšanas darbi norit no ārpuses. «Šobrīd pat nevar pateikt degšanas platību, jo bunkurveidīgajā telpā ir spēcīgs sadūmojums un ir grūti pateikt, kur deg. Šobrīd pat nav vēl ugunsgrēka lokalizācijas,» uzsvēra Masule.

VUGD aicina nevērt vaļā logus, lai izvairītos no nepatīkamās smakas iekļūšanas mājoklī.

Masule atturējās prognozēt, vai ugunsgrēku izdosies nodzēst šodien.

Jau ziņots, ka svētdien plkst.6.25 tika saņemta informācija par aizdegšanos daļēji apsaimniekotā trīsstāvu dzīvojamā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg ēkas cokolstāvā iekārtota mēbeļu ražotne un tajā esošie matrači. Ugunsgrēkam tika noteikts paaugstinātas bīstamības rangs.

Pēc aptuveni desmit stundu ilgas dzēšanas drošības apsvērumu dēļ ugunsdzēsēji nolēma pārtraukt darbu mēbeļu ražotnes iekšienē, jo ēkas nesošās konstrukcijas bija stipri uzkarsušas un draudēja sabrukt.

Dzēšanas darbu laikā viens no VUGD darbiniekiem savainoja kāju.

Kā ziņots, šajā pašā rajonā - bijušās rūpnīcas «Radiotehnika» ēkā Kurzemes prospektā 3 - ugunsgrēks bija izcēlies arī naktī uz svētdienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu