NEPLP vērtēs Latvijas Radio vadības rīcību saistībā ar Dagiļa atjaunošanu amatā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šī mēneša laikā plāno izvērtēt Latvijas Radio vadības rīcību, tostarp arī jautājumu par «Latvijas Radio 5 - Pieci.lv» («Pieci.lv») programmas direktora Kārļa Dagiļa atjaunošanu amatā,sacīja NEPLP priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Aija Dulevska.

Pēc viņas teiktā,

notiks vēl viena administratīvās lietas izskatīšana saistībā ar dziesmām, kas izskanējušas «Pieci.lv» ēterā.

Pēc tās notiks Latvijas Radio vadības rīcības izvērtējums arī par Dagiļa atjaunošanu amatā. Precīzu termiņu ir grūti nosaukt, bet plānots, ka tas notiks augusta laikā, sacīja Dulevska.

Kā ziņots, Dagilis no programmas direktora pienākumu pildīšanas tika atstādināts jūlija vidū, taču 30.jūlijā Latvijas Radio valde nolēma Dagili atjaunot amatā, lūdzot viņam valdi iepazīstināt ar «Pieci.lv» tālākas attīstības stratēģiju, vadības kapacitātes un satura kvalitātes kontroles paaugstināšanas plānu.

Jautājums par «Pieci.lv» darbību aktualizējās saistībā ar vairākām AS «SuperFM» valdes priekšsēdētāja Uģa Poļa sūdzībām par necenzētas leksikas lietojumu «Pieci.lv» raidījumos un atskaņotajās dziesmās. Paskaidrojumus par radio darbību pieprasījusi arī Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu