Atlūgumu iesniedzis «Pieci.lv» programmas direktors Dagilis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Latvijas Radio 5 - Pieci.lv» («Pieci.lv») programmas direktors Kārlis Dagilis iesniedzis atlūgumu, apstiprināja Dagilis.

Dagilis iesniegumā Latvijas Radio valdei norādījis, ka pašreizējos apstākļos viņa turpmākā atrašanās šajā amatā var negatīvi ietekmēt sabiedriskā medija jauniešiem attīstību Latvijā.

Viņš iesniegumā arī aicinājis Latvijas Radio valdi nepieļaut politisku ietekmi uz sabiedriskajiem medijiem un to attīstību kopumā, kā arī nodrošināt no politiskās ietekmes neatkarīgu tā darbību un objektīvu tā darbības izvērtējumu.

Iesnieguma noslēgumā viņš arī izteicis pateicību Latvijas Radio kolēģiem un «Latvijas Radio 5 - Pieci.lv» («Pieci.lv») kolektīvam par atbalstu «Latvijas Radio 5 - Pieci.lv» («Pieci.lv») veidošanā un realizācijā. «Uzskatu, ka pirms tirm gadiem iesāktais projekts ir veiksmīgi attīstījies un tam ir liels nākotnes potenciāls,» iesniegumā norādījis Dagilis.

Kā ziņots, jautājums par «Pieci.lv» darbību aktualizējās saistībā ar vairākām AS «SuperFM» valdes priekšsēdētāja Uģa Poļa sūdzībām par necenzētas leksikas lietojumu «Pieci.lv» raidījumos un atskaņotajās dziesmās.

Dagilis no programmas direktora pienākumu pildīšanas tika atstādināts jūlija vidū. 30.jūlijā Latvijas Radio valde nolēma atjaunot Dagili amatā, pieprasot iesniegt radio kanāla tālākas attīstības stratēģiju, vadības kapacitātes un satura kvalitātes kontroles paaugstināšanas plānu. Vienlaikus valde arī nolēma, ka tiks izvērtēta «Pieci.lv» galvenā mūzikas redaktora Toma Grēviņa darbība un profesionālā kompetence. Tas tikšot darīts, kad Grēviņš atgriezīsies «pēc attaisnotas prombūtnes» aģentūru LETA iepriekš informēja Latvijas Radio Sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Liene Vimba.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pagājušajā nedēļā vienbalsīgi nolēma sodīt Latvijas Radio par rupju un nepieklājīgu izteicienu izplatīšanu programmas «Pieci.lv» raidījuma «Pilnīgs vakars» rubrikā «Pieliec punktu», piemērojot administratīvo sodu 8000 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu