5 iemesli, kādēļ iegādāties viedtālruni savam skolēnam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojoties 1.septembrim un laikam, kad bērni atgriezīsies skolas solos vai pirmoreiz uzsāks skolas gaitas, aktualizējas arī bērnu un vecāku saziņas jautājums. Daudzi ir aizdomājušies par viedtālruņa iegādi savam bērnam, jo tas ne tikai sniedz sirdsmieru vecākiem, bet arī kļūst par būtisku palīgu bērnam mācību procesā. Apkopojām piecus galvenos iemeslus, kādēļ ir vērts apdomāt viedtālruņa iegādi savam skolas vecuma bērnam.

  • Drošība. Bērnam dodoties uz skolu, parādās vairāk pienākumu, atbildības un arī patstāvības. Mums vecākiem, protams, vienmēr ir vēlme maksimāli pasargāt savas mazās atvases no dažādām nepatīkamām situācijām, un viens no veidiem, kā cenšamies to darīt, ir mobilā telefona iegāde. Un tas ir pašsaprotami, jo telefons rada drošības sajūtu un pārliecību, ka kādas neparedzētas situācijas vai briesmu gadījumā mēs vienmēr varēsim sazināties.

  • Saziņa un kopības sajūta. Izmantojot viedtālruni bērns varēs mūs informēt arī par priecīgiem brīžiem savā ikdienā, piemēram, ērti un viegli nosūtīt mums fotogrāfijas no klases ekskursijas, kurā ir devies. Bet ja steidzami nepieciešams ielikt mazgāties skolas sporta tērpu, ar videozvana palīdzību varam noorganizēt videoapmācību veļas mašīnas lietošanā. Tādējādi varēsim būt kopā ar savu bērnu arī tad, kad dodamies katrs savās ikdienas gaitās.

  • Finanšu pārvaldīšana. Mobilais tālrunis ir ne tikai smalks gadžets, bet arī rīks, ar kura palīdzību varam mācīt bērnam naudas plānošanas pamatus. Uzsākot lietot priekšapmaksas sarunu karti, bērns ar vecāku palīdzību sāk plānot sarunu izdevumus, rēķināt līdzi, meklēt izdevīgāko tarifu plānu un sekot savam kredīta atlikumam. Tādējādi tiek attīstītas viņa analītiskās iemaņas un spēja pārvaldīt savas finanses. Lai mēs, vecāki, varētu neuztraukties par bērna sarunu kredīta atlikumu šajā «mācību procesā» un vienlaikus ērti un viegli sekot līdzi viņa priekšapmaksas kartes tēriņiem, sarunu karte Zelta Zivtiņa, piemēram, piedāvā pakalpojumu ZZ Banka, kas ļauj sasaistīt sarunu karti ar bankas maksājumu karti un veikt automātisku kredīta papildināšanu, kad sarunu kredīts tuvojas izsīkumam. Tādēļ bērns nekad nepaliks bez mobilajiem sakariem un vajadzības gadījumā varēs mūs sazvanīt. Ir iespēja arī noteikt maksimālo vienas papildināšanas reizes un mēneša papildināšanas limitu. Visi veiktie maksājumi par kartes kredīta papildināšanu būs redzami vienuviet ManaZZ kontā, kopā ar bērniem varam šo informāciju pārrunāt, analizēt un palīdzēt viņiem labāk orientēties šajā savas naudas lietu apguves procesā.

  • Mācību procesam noderīgas aplikācijas. Viedtālrunis ir ne tikai ierīce, lai sazinātos, bet var būt arī lielisks palīgs mācību procesā. Tā, piemēram, pirmo klašu audzēkņiem piemērota būs Learn to write aplikācija, kurā pieejama arī latviešu valodas rakstības apguve, izskaužot populārākās kļūdas, ko bērni pieļauj mācoties rakstīt burtus un ciparus. Skolēna kreativitātei noderēs origami mākslas apguvei izveidotās Origami Classroom un Paper Folding aplikācijas. Savukārt pamatskolnieki noteikti novērtēs ķīmijas aplikāciju Periodic Table - tā satur detalizētu ķīmisko un fizisko informāciju par visiem periodu tabulā iekļautajiem elementiem.

  • Izpratne par mūsdienu tehnoloģijām. Tehnoloģijas ir kļuvušas par mūsu ikdienu. Tāpēc, lai tavs bērns spētu orientēties plašajā informācijas plūsmā, ir jāveicina viņa izpratne par mūsdienu tehnoloģijām un prasmes atlasīt informāciju, meklēt būtiskāko, pētot pēc iespējas daudzveidīgākus resursus, ne tikai mācību grāmatas skolās. Arī šeit viedtālrunis būs lietderīgs palīgs. Lielākā daļa bērnu jau pirmsskolas laikā apgūst datora lietošanas pamatus. Latvijā populārākā operētājsistēma datoriem ir Windows, tāpēc loģiski, ja skolēna pirmais viedtālrunis būs ar šo pašu operētājsistēmu.

Izmanto izdevīgu piedāvājumu!

Tieši šobrīd priekšapmaksas sarunu kartes Zelta Zivtiņa klientiem ir pieejams Microsoft Lumia 435 viedtālrunis par īpašu cenu. Tam ir Windows Phone 8.1 operētājsistēma un tajā ir iespējams lejupielādēt gan visas augšminētās aplikācijas, gan daudzas citas, kuras būs noderīgas skolēnam mācību procesā. Vienlaikus tālrunim ir moderns un ērts dizains. Microsoft Lumia 435 būs uzticams sabiedrotais ikvienam tā lietotājam, bet īpaši piemērots tiem, kas grasās spert pirmos soļus viedtālruņu pasaulē.

www.zeltazivtina.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu