Garkalnē šodien dedzis mežs aptuveni astoņu hektāru platībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Garkalnē šodien dedzis mežs aptuveni astoņu hektāru platībā un, lai tā izraisītās sekas nebūtu lielākas, nolemts dzēšanas darbiem piesaistīt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopteru, pastāstīja Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Edijs Leišavnieks.

«Šajā brīdī ugunsgrēks ir ierobežots. Tā kopējā platība ir aptuveni astoņi hektāri. Tas ir gan ieaudzis mežs, gan jaunaudzes. Problēmas bija ar piekļūšanu ugunsgrēka vietai, līdz ar to, lai sekas nebūtu vēl lielākas, pieņēmām lēmumu piesaistīt [NBS] Gaisa spēkus. Ugunsgrēkam pa vidu un arī perimetra ārpusē vēl ir atsevišķas gruzdošas vietas,» informēja Leišavnieks.

Viņš sacīja, ka šobrīd ugunsdzēsēju brigādes ir uz vietas, bet, iestājoties naktij, ugunsgrēka uzraudzību pārņems degošā meža apsaimniekotājs AS «Latvijas Valsts meži».

Kā liecina VMD apkopotā operatīvā informācija, šodien valstī kopumā izcēlušies 12 meža ugunsgrēki ar kopējo platību 13,2 hektāri. Atsevišķi ugunsgrēki ir ierobežoti, bet vēl nav pilnībā likvidēti.

Jau ziņots, ka, pieturoties sausam laikam, mežos saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība.

Ugunsnedrošajā laika posmā ir aizliegts kurināt ugunskurus mežā un purvos, izņemot šim nolūkam speciāli ierīkotas vietas. Tāpat aizliegts nomest mežā degošus vai gruzdošus sērkociņus, kā arī veikt jebkuru dedzināšanu, kas nav saskaņota.

Arī citviet notiek ugunsgrēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu