Par bargākiem sodiem pedofiliem parakstījušies teju 3000 cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/Greg Westfall

Sabiedrisko iniciatīvu portālā «manabalss.lv» par iniciatīvu bargāku sodu piemērošanai pedofiliem šobrīd parakstījušies teju 3000 cilvēku, liecina informācija portālā.

Kā skaidro iniciatīvas pieteicēji, tās mērķis ir novērst patlaban pastāvošās problēmas, kas saistītas ar dzimumnoziegumiem. Iniciatīvas autori vēlas panākt, lai par minētajiem noziegumiem likums neparedzētu alternatīvos sodus un brīvības atņemšana tiktu noteikta uz ilgāku laiku. Lai atturētu pedofilus no vēlmes atkārtot savus noziegumus, Latvijā būtu jāpārņem citu valstu pieredze un jāparedz pedofilu ķīmiskā kastrācija, uzskata iniciatīvas autori. Papildus tam viņi grib panākt, lai Latvijā tiktu izveidots pedofilu reģistrs, pieeja kuram būtu arī pašvaldībām par viņu teritorijā dzīvojošajām personām.

Piedāvātās pārmaiņas iespējams īstenot, izdarot attiecīgus grozījumus Krimināllikumā, likumā «Par pašvaldībām» un citos normatīvajos aktos, kas regulē Iekšlietu ministrijas rīcībā esošā pedofilu reģistra publisku pieejamību.

Iniciatīvas iesniedzēju ieskatā rezultātā palielināsies sabiedrības drošības sajūta par saviem bērniem, tiks novērsti noziedzīgi nodarījumi un vainīgajām personām tiks piespriests taisnīgs sods.

Iniciatīva portālā ievietota pirms 21 dienas. Pirmajās četrās dienās par bargākiem sodiem pedofiliem bija parakstījušies vairāk nekā 500 cilvēki.

Jau ziņots, ka sākotnēji iniciatīvu plānoja iesniegt Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (S), patlaban kā iniciatīvas iesniedzējs norādīts «Ghetto Games» kustības vadītājs Raimonds Elbakjans. Iniciatīvas iesniedzējiem mainoties, tās saturs palicis nemainīgs.

Šādi rīkojoties, iniciatīvas autoriem izdevies izvairīties no iepriekš prasītā ziedojuma 1000 eiro apmērā, ko portāls pieprasīja, ņemot vērā, ka iniciatīvu vēlējās iesniegt politiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu