Eiropas sporta nedēļas ietvaros norisināsies ceturtā Spēka diena

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ar sabiedrībā pazīstamu cilvēku treniņiem sākusies gatavošanās nu jau ceturtajai Latvijas Spēka dienai, kas notiks 12. septembrī, pirmās Eiropas Sporta nedēļas ietvaros. Šā gada sacensību moto – Parādi savu spēku! Nāc un pievelcies!

«Ielu vingrotāju sporta biedrības un Latvijas Dzelzceļa aizsāktā Spēka diena ar katru gadu pulcē arvien vairāk dalībnieku. Tāpēc šogad esam izvirzījuši sev augstus mērķus, jo zinām, ka spēks, kas nepieciešams pievelkoties, piemīt teju ikvienam Latvijas iedzīvotājam, vai tas būtu zemnieks lauku sētā, vai mamma, kas auklē bērnus. Stipru valsti veido stipri cilvēki, tādēļ mēs aicinām piedalīties un Spēka dienā doties uz sev tuvāko Spēka punktu, lai pievilktos kaut vienu reizi – arī tā tiks ieskaitīta kopējā rezultātā un palīdzēs parādīt Latvijas iedzīvotāju spēku,» uzsver Ielu vingrotāju sporta biedrības vadītājs Māris Šlēziņš.

Spēka dienā 12. septembrī pievilkties būs iespējams 80 Spēka punktos visā Latvijā. Centrālais Spēka dienas pasākums no plkst. 10:00 līdz 18:00 notiks Stacijas laukumā Rīgā, kur paredzēta plaša sportisko aktivitāšu un izklaides programma visai ģimenei. Plānots, ka šogad Spēka dienā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits – astoņi tūkstoši cilvēku.

Šogad ar savu piemēru cilvēkus iedvesmos Spēka dienas vēstneši – dziedātāja Samanta Tīna, aktieris Lauris Dzelzītis un LNT sporta žurnālists Jānis Traubergs, kuri līdz Spēka dienai trenēsies pēc īpaši sagatavotas programmas, lai apliecinātu, ka ikviens dažu nedēļu laikā var kļūt spēcīgāks, ja vien to patiešām vēlas.

«Kā aktīvi koncertējošai māksliniecei man ir nepieciešams gan garīgais, gan fiziskais spēks, tāpēc vienmēr esmu rūpējusies par savu sportisko formu. Pievilkšanās pie stieņa man ir jauns izaicinājums un neierasta fiziskā aktivitāte, tāpēc pati ar nepacietību gaidu, cik viegli vai grūti būs sasniegt nosprausto mērķi – trīs pievilkšanās reizes,» atzīst Samanta Tīna.

Vēstnešu treniņu gaitām varēs sekot līdzi viņu sociālo mediju kontos, kā arī Spēka dienas interneta mājaslapā – www.spekadiena.lv. «Es esmu piedalījies arī iepriekšējās Spēka dienās, tādēļ jau sasniedzis zināmu fizisko formu. Mans uzdevums ir sagatavoties, lai pievilktos vismaz 15 reizes, kas ir piecas reizes vairāk nekā pērn,» stāsta Lauris Dzelzītis.

«Ar sportu ir saistīta ne tikai mana profesionālā darbība televīzijas ziņu veidošanā, bet arī pats aktīvi sportoju un regulāri trenējos. Esmu apņēmies gatavoties pēc sarežģītākās treniņprogrammas, kas nozīmē, ka Spēka dienā man jāpievelkas 12 līdz 15 reizes,» saka Jānis Traubergs.

Lai pārbaudītu savas spējas vēl pirms Spēka dienas un noskaidrotu, kas darāms, lai tās uzlabotu, interneta mājaslapā www.spekadiena.lv visiem interesentiem ir iespēja iziet Spēka testu un saņemt Latvijas Ielu vingrotāju biedrības sagatavotu treniņprogrammu atbilstoši savam fiziskās sagatavotības līmenim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu