Sāks kampaņu alkohola lietošanas mazināšanai nepilngadīgo vidū

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Veselības ministrija (VM) un Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) sāks informatīvu kampaņu «Lai būtu skaidrs!» ar mērķi mainīt sabiedrības attieksmi par alkohola lietošanu nepilngadīgo vidū, padarot to par sabiedrībā nepieņemamu uzvedību.

Kā informēja SPKC pārstāve Ilze Arāja, lai mazinātu alkohola lietošanu nepilngadīgo vidū, nepieciešams sadarboties visām iesaistītajām pusēm - politikas veidotājiem, tiesībsargājošām institūcijām, tirgotājiem, jauniešu vecākiem un pedagogiem.

Līdz šim veiktie SPKC pētījumi liecina, ka regulāras alkohola lietošanas pieredze (40 un vairāk reižu dzīves laikā) ir aptuveni katram trešajam jeb 35% jauniešu vecumā no 15 līdz 16 gadiem. Savukārt dzīves laikā vismaz vienu reizi piedzērušies bijuši 65% nepilngadīgo vecumā no 15 līdz 16 gadiem.

Tāpat vienu reizi pēdējo 30 dienu laikā jebkuru alkoholisko dzērienu veikalā iegādājušies 44% jauniešu.

Kampaņas atklāšanas preses konference notiks piektdien, 28.augustā, plkst.10 Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas telpās, Grēcinieku ielā 10.

Pasākumā piedalīsies veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), SPKC Atkarības slimību riska analīzes nodaļas vadītāja Aija Pelne, Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Oronovs, Latvijas vecāku apvienības «Visi» Rīgas pilsētas koordinatore Aira Rika un Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas direktors Andris Priekulis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu