Latvijas skolas piedalīsies pasaules lielākās mācību stundas akcijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No 28.septembra līdz 4.oktobrim vienlaicīgi gandrīz simts pasaules valstīs norisināsies starptautiska izglītības akcija – lielākā mācību stunda, kurā piedalīsies arī skolas Latvijā informēja UNESCO Latvija Nacionālās komisijas Izglītības sektora vadītāja Ilze Dalbiņa.

Pasaules lielākā stunda ir aicinājums pievērst uzmanību globālajiem ilgtspējīgās attīstības mērķiem, kas izstrādāti, apzinoties, ka nekad agrāk pasaules sabiedrība nav bijusi tik ciešā savstarpējā sasaistē, bet vienlaicīgi arī tik ļoti trausla. Tādēļ šie mērķi neuzrunā tikai daļu no valstīm, bet ikvienu jebkur, tai skaitā Latvijā, skaidro organizācijas pārstāve.

Temati ir jāaptver 17 globālie ilgtspējīgas attīstības mērķi septiņos virzienos: nabadzība, veselība un labklājība, izglītība un prasmes dzīvei un darbam, taisnīga pasaule, veicinot dzimumu līdztiesību un miera kultūru, ilgtspējība un vides aizsardzība un globālā atbildība.

Visi mācību stundu plāni, kas būs sagatavoti Latvijas skolās, tiks apkopoti elektroniskā publikācijā, desmit interesantākos publicēs akcijas starptautiskajā mājas lapā.

Pasaules lielākā mācību stunda ir daļa no kampaņas «Projekts – Ikviens» (Project Everyone), ko atbalsta UNICEF, UNESCO un citas ANO aģentūras. Latvijā to koordinē Izglītības un zinātnes ministrija un UNESCO LNK un atbalsta Izglītības attīstības centrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu