Āboltiņa: saprotu, mana ūjināšana vairo nesaskaņas Vienotībā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas «Vienotība» vadītāja Solvita Āboltiņa savu ūjināšanu pensionāru piketa laikā šodien skaidroja kā joku, kuru pieredzējis politiķis nedrīkstēja atļauties. Intervijā Latvijas Televīzijai viņa atzina, ka apzinās – notikušais vēl vairāk pazeminās «Vienotības» reitingus un ir radījis vēl lielāku savstarpēju rīvēšanos jau tā nesaskaņu pilnajā partijā, par to ziņo LTV Panorāma.

Viņa skaidroja, ka ūjināšanā nebija ļaunu nodomu un notikušais bija domāts kā joks. «Tajā nebija ļaunu nodomu (..),» sacīja Āboltiņa, uzsverot, ka nav pamata smieties par cilvēkiem, kas protesta akcijā prasa sev lielākus iztikas līdzekļus.

Taču viņa neslēpa, ka piketā ievērojusi arodbiedrības LABA pārstāvjus, kā arī dzirdējusi dažādus rupjības, kas nākušas no piketa dalībnieku puses. Tomēr arī tas nevarēja būt pamats šādai rīcībai, atzina Āboltiņa. Intervijā viņa vēlreiz atvainojās visiem, kurus viņas ūjināšana varēja aizskart. «Manuprāt, atvainoties nekad nav par daudz,» sacīja «Vienotības» līdere.

Āboltiņa atzina, ka apzinās, ka «Vienotības» reitingi, kuri, pēc viņas teiktā, jau šobrīd nav labi, vēl vairāk kritīs. «Tam noteikti būs ietekme. Cilvēki to vērtē dažādi,» sacīja Āboltiņa. Tiesa, galvenais iemesls «Vienotības» reitingu kritumam ir partijas biedru savstarpējā rīvēšanās.

Vēstīts, ka trešdien, 19.augustā, aptuveni 50 pensionāru bija pulcējušies piketā-sapulcē pie Saeimas nama,prasot nodrošināt pensiju indeksāciju lielākā apmērā. Piketa laikā no Saeimas nama iznākusī Āboltiņa pavadīja pensionāru saucienus ar ūjināšanu.

Augustā sarukusi ZZS popularitāte; audzis nacionālās apvienības atbalstītāju skaits

Augustā, salīdzinot ar jūniju un jūliju, ir samazinājies Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitings, turpretim nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalstītāju īpatsvars audzis, bet «Vienotības» atbalstītāju skaits palicis gandrīz nemainīgs, liecina «Latvijas faktu» veiktā aptauja.

Augustā ZZS reitings bijis 13,6%, kas ir samazinājums, salīdzinot ar jūliju, kad ZZS reitings bija 15,9%, un jūniju, kad ZZS reitings bija 15,0%. Savukārt VL-TB/LNNK reitings augustā bijis 10,0%, kas ir pieaugums, salīdzinot ar jūliju, kad nacionālās apvienības reitings bija 7,5%, un jūniju, kad šī politiskā spēka reitings bija 8,8%.

Pirmās trīs vietas partiju reitingā attiecīgi ieņem «Saskaņa» (21,7%), ZZS (13,6%) un «VL-TB/LNNK» (10%). Tām seko «Vienotība» (8,0%), Latvijas Reģionu apvienība (LRA) (4,4%) un «No sirds Latvijai» (NSL) (2,8%). Ja Saeimas vēlēšanas notiktu šodien, pārējās partijas savāktu ne vairāk kā 0,5% vēlētāju balsu, liecina aptaujas rezultāti.

«Saskaņas» reitings jūlijā bija 19,9%, bet jūnijā - 21,4%. Savukārt «Vienotības» reitings jūlijā bija 7,9%, bet jūnijā - 8,7%. Gan LRA, gan NSL popularitāte augustā, salīdzinot ar jūliju un jūniju, ir kritusies.

12,7% respondentu norādījuši, ka vēlēšanās nepiedalītos, bet 25,1% vēl nezina vai nav izlēmuši, par ko balsotu, liecina veiktā aptauja.

Salīdzinājumā ar jūliju augustā pieaudzis to vēlētāju skaits, kuri vēl nezina vai nav izlēmuši, par ko balsotu (25,1%), bet jūlijā tas bija 21,3%. Savukārt samazinājies to vēlētāju skaits, kuri uzskata, ka vēlēšanās nepiedalītos, augustā 12,7%, bet jūlijā šis skaits bija 15,6%.

«Latvijas faktu» aptauja notika no 2015.gada 8.augusta līdz 20.augustam. Tajā tika aptaujāti 1002 Latvijas pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu