Farmācijas miljonārs un ministrs Belēvičs vēršas arī pret ZVA direktores vietnieci

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zāļu valsts aģentūras (ZVA) direktores vietniece Dace Ķikute vakar, 26.augustā, saņēmusi veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) rīkojumu par pārcelšanu Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra direktora vietnieka amatā, sākot ar 28.augustu, informē ZVA pārstāvis Jānis Graudiņš.

ZVA ieskatā rīkojums neatbilst normatīvo aktu prasībām, tāpēc aģentūra ir vērsusies Valsts kancelejā ar lūgumu vērtēt pārcelšanas rīkojuma tiesiskumu.

Belēvičam jau labu laiku ir izveidojies konflikts ar ZVA direktori Ingunu Adoviču. ZVA direktorei Belēvičs pārmet rīcību, kas novedusi pie tā, ka Latvijā ir ļoti dārgas zāles. Viņai ticis piemērots arī disciplinārsods, kuru gan amatpersona ir pārsūdzējusi. Savukārt

pats Belēvičs, kurš savulaik strādājis farmācijas biznesā, šajā procesā tika nonācis interešu konfliktā, uz ko norādīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Adovičai novembrī beidzas darba līgums par ZVA direktores pienākumu pildīšanu, un veselības ministrs ir paziņojis, ka tas netiks pagarināts.

Iepriekš jau vēstīts, ka Ministru kabinets (MK) 25.augusta sēdē uz nedēļu atlika lēmuma pieņemšanu par Veselības ministrijas (VM) izstrādāto MK noteikumu projektu, kas paredz atsevišķu ZVA funkciju pārdali Veselības inspekcijai un VM.

Arī nozares pārstāvji ir lūguši jautājuma izskatīšanu atlikt, lai par to vēl diskutētu, kā vienu no argumentiem minot, ka šāda kārtība veicinās viltotu medikamentu nonākšanu tirgū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu