Ministrs: šogad aizturēti 300 vjetnamieši; varētu būvēt žogu gar Krievijas robežu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šogad Latvijā aizturēti jau 300 vjetnamieši, un tiek apspriesta iespēja dažos posmos gar Krievijas robežu būvēt žogu, sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. 100% robežu nosegt nevar, tādēļ tiks ierīkota robežu josla ar Krieviju 12 metru platumā. Šobrīd praktiskā sadarbība ar Krieviju politiskās situācijas dēļ ir pasliktinājusies, atklāja Kozlovskis.

Viņš ceturtdien intervijā Latvijas Radio raidījumam «Krustpunktā» norādīja, ka pārsvarā Latvijas robežu no Krievijas šķērso vjetnamieši, dažos gadījumos viņiem iekļūt mūsu valstī palīdzot arī Latvijas pilsoņi, kuri iesaistīti tā dēvētajā melnajā biznesā. Reizē politiķis veltīja atzinīgus vārdus pierobežas iedzīvotājiem, kuri aktīvi ziņojot par ārvalstniekiem, kuri neatļauti šķērsojuši robežu.

«Tiek apspriesta arī iespēja vairākos posmos būvēt žogus, bet, ja žogi netiks nodrošināti ar atbilstošu tehnoloģiju, tie nevarēs aizturēt bēgļu plūsmu. Žogu varēs šķērsot, jo izdoma ir ļoti plaša. Ir jānodrošina plata robežjosla, lai robežsargi varētu nevis knapi paiet pa tiem džungļiem, kas pašlaik tur ir, bet pārvietoties ar kvadracikliem un operatīvi reaģēt, kā arī jānodrošina atbilstošas tehnoloģijas, lai sensori brīdinātu, tad nelegālo robežšķērsotāju skaits tiks novests līdz minimumam,» pauda ministrs.

Vjetnamiešu skaits, kuri tikuši mūsu valstī aizturēti un lūguši patvērumu, pieaudzis līdz 300. «Šādas personas robežsardze nogādā atpakaļ uz Vjetnamu. Šie nelegāļi nenāk no Vjetnamas, bet no Krievijas, kuri savulaik bija nodarbināti nelegālās darbības, arī legālajā sfērā,» teica politiķis.

Pēc Kozlovska teiktā, vjetnamieši no Krievijas uz Eiropas Savienības (ES) valstīm bēg ekonomiskās situācijas dēļ, kā arī šīs valsts imigrācijas dienestu darbības rezultātā.

Viņš atklāja, ka izveidojušās organizētas grupas Baltijas valstīs, kuru bizness ir nogādāt vjetnamiešus kādā no ES valstīm. Šogad Latvijā par kontrabandistu pakalpojumiem aizturētas ap 10 personām, no kurām vienai draud cietumsods līdz sešiem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu