Šovasar klausītākās radio stacijas - LR2, «Radio Skonto» un LR1

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Šovasar klausītākās radio stacijas Latvijā bijušas «Latvijas Radio 2» (LR2), «Radio Skonto» un «Latvijas Radio 1» (LR1), liecina pētījuma kompānijas TNS dati.

Vasaras periodā joprojām - līdzīgi kā iepriekšējos divus gadus - saglabājas stabils trīs klausītāko radio staciju tops pēc klausīšanās laika sadalījuma. Vasaras periodā pirmā klausītākā radio stacija ir LR2, kuras klausīšanai veltīti 20,4% no visa kopējā radio klausīšanās laika. Otrā klausītākā radio stacija ir «Radio Skonto» ar 10,8% lielu klausīšanās laika daļu. Savukārt trešajā vietā ierindojas radio stacija LR1 ar 9,6% klausīšanās laika daļu.

Vienlaikus 10 Latvijā klausītāko radio staciju vidū vasaras pētījuma periodā vēl ierindojas tādas radio stacijas kā «Radio SWH» (6%), «EHR (Eiropas hitu radio)» (5%), «Star FM» (4,7%), «Latvijas Radio 4» (4,7%), «Hiti Rossii/Russkoje Radio» (3%), «RETRO FM» (2,9%) un «TOP Radio» (2,8%).

Tāpat radio staciju tops pēc kopējās nedēļas auditorijas ir saglabājies nemainīgs. Visvairāk klausītāju Latvijā kopumā 2015.gada vasaras periodā nemainīgi ir radio stacijai LR2, kuru vismaz reizi nedēļā ir klausījušies 21% jeb 360 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju vecumā no 12 līdz 74 gadiem. Otro vietu ar 16,5% jeb 284 tūkstošiem klausītāju ieņem radio stacija «Radio Skonto», savukārt trešajā vietā 2015.gada vasaras periodā ar 13,3% jeb 228 tūkstošiem klausītāju ierindojas radio stacija LR1.

Tāpat TNS pētījuma dati atklāj, ka šovasar vismazi reizi nedēļā radio klausījās 79% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 12 līdz 74 gadiem, kas ir par vienu procentpunktu vairāk nekā šogad pavasarī. Savukārt vismaz reizi dienā 2015.gada vasarā radio ir klausījušies 59% Latvijas iedzīvotāju.

Atbilstoši TNS regulārā radio auditorijas pētījuma 2015.gada vasaras perioda rezultātiem viens radio klausītājs vidēji dienā radio ir klausījies 259 minūtes jeb 4 stundas un 19 minūtes, kas ir par 6 minūtēm vairāk nekā pavasarī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu