Straujuma pieprasa skaidrojumu no ministra Belēviča par ZVA direktores vietnieces pārcelšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir lūgusi apturēt rīkojuma izpildi par Zāļu valsts aģentūras (ZVA) direktores vietnieces Daces Ķikutes pārcelšanu citā amatā, informēja Ministru kabinetā. Lūgumu izvērtēt šo pārcelšanu Valsts kancelejai bija nosūtījusi ZVA, kā arī premjerministre bija saņēmusi privātpersonas iesniegumu ar lūgumu izvērtēt situāciju.

Straujuma lūgusi apturēt šī rīkojuma izpildi un Veselības ministrijai sniegt skaidrojumu par konkrēto situāciju.

Kā norāda Valsts kanceleja, šāda Veselības ministrijas rīcība apdraud valsts pārvaldes politisko neitralitāti un neatbilst labas pārvaldības praksei, kā arī tiesvedības gadījumā valstij var radīt finansiālus zaudējumus.

Jau ziņots, ka ZVA direktores vietniece Dace Ķikute vakar, 26.augustā, saņēmusi veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) rīkojumu par pārcelšanu Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra direktora vietnieka amatā, sākot ar 28.augustu, aģentūru LETA informē ZVA pārstāvis Jānis Graudiņš.

ZVA ieskatā rīkojums neatbilst normatīvo aktu prasībām, tāpēc aģentūra ir vērsusies Valsts kancelejā ar lūgumu vērtēt pārcelšanas rīkojuma tiesiskumu.

Belēvičam jau labu laiku ir izveidojies konflikts ar ZVA direktori Ingunu Adoviču. ZVA direktorei Belēvičs pārmet rīcību, kas novedusi pie tā, ka Latvijā ir ļoti dārgas zāles. Viņai ticis piemērots arī disciplinārsods, kuru gan amatpersona ir pārsūdzējusi. Savukārt pats Belēvičs, kurš savulaik strādājis farmācijas biznesā, šajā procesā tika nonācis interešu konfliktā, uz ko norādīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Adovičai novembrī beidzas darba līgums par ZVA direktores pienākumu pildīšanu, un veselības ministrs ir paziņojis, ka tas netiks pagarināts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu