Ploriņš noliedz, ka NMPD būtu izsludināta fiktīva vakance

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktors Armands Ploriņš noliedz, ka viņa vadītajā dienestā būtu izsludināta fiktīva vakance.

Kā sacīja Ploriņš, viņš noliedz portālā «Pietiek.com» pausto, ka savās interesēs dienesta IT un Sakaru nodrošinājuma nodaļas vadītāja amatā iecēlis «savējo» un «vajadzīgo» cilvēku.

Kā skaidroja Ploriņš, tas, ka iepriekšējais nodaļas vadītājs savu darbu pametīs, nav bijis nekāds noslēpums, kā arī iepriekšējais vadītājs jau strādājis mēnesi ilgāk, nekā bijis paredzēts.

Zinot, ka minētais amats atbrīvosies, jau tagadējais nodaļas vadītājs Oļegs Ivanovs iesūtījis savu pieteikumu uz gaidāmo vakanci pašam Ploriņam.

Ploriņš sacīja, ka uz šādām vakancēm dienestam nav pienākums izsludināt konkursu, tomēr tas darīts, ņemot vērā NMPD iekšējos normatīvus.

Pēc vakances izsludināšanas Ivanovs savu pieteikumu iesūtījis vēlreiz, šoreiz Personāla daļai.

Kopumā konkursā pieteikušies trīs kandidāti - Ivanovs un divi jau IT un Sakaru nodrošinājuma nodaļā strādājoši cilvēki. Tomēr Ivanovs atzīts par piemērotāko kandidātu, jo vienam no nodaļā jau strādājošajiem nav bijusi augstākā izglītība, bet otrs neatbildis prasībām vadīt nodaļu.

Ploriņš uzsvēra, ka dienestam bija vajadzīgs tāds nodaļas vadītājs, kurš spētu risināt visus IT nozares jautājumus dienestā, ne tikai pārzinātu vienu jomu, kā tas bijis ar abiem pārējiem kandidātiem.

«Pietiek.com» iepriekš vēstīja, ka Ploriņš personīgi pieņēmis Ivanovu darbā. Komentējot šo apgalvojumu, NMPD direktors jautāja: «Bet kurš tad cits slēdz attiecības ar darbinieku, ja ne direktors?»

Portāls arī vēstīja, ka kandidātam nav prasīta pieredze vadītāja amatā.

Ploriņš gan nevarēja atcerēties, kādas konkrēti bijušas prasības, tomēr norādīja, ka nodaļā strādā četri cilvēki, tāpēc liela vadītāja pieredze nav nepieciešama.

Savukārt, komentējot to, ka Ivanovs strādāja uzņēmumā «Meditec», kas ir izstrādājis un uztur NMPD dispečerizācijas risinājumu 113 izsaukumu pieņemšanai, Ploriņš norādīja, ka tas kandidātam bijis tikai pluss, jo viņš pārzina programmatūru, ar kuru dienests strādā.

NMPD direktors arī pauda neizpratni par izskanējušo pieņēmumu, ka viņš dienesta amatos cenšas ielikt sev lojālus cilvēkus, kuri varētu dot labumu arī turpmāk. «Kādu labumu var dot IT nodaļas vadītājs?» vaicāja Ploriņš.

Portāls «Pietiek.com» šonedēļ rakstīja, ka virkne faktu liecinot par NMPD notikušu fiktīvas vakances izsludināšanu, lai IT un Sakaru nodrošinājuma nodaļas vadītāja amatā tiktu iecelts «savējais» un «vajadzīgais» cilvēks. Avoti NMPD portālam bija izteikuši pieņēmumu, ka Ploriņš, kura dienas postenī pēc konflikta ar veselības ministru faktiski ir skaitītas, mēģina dienesta vadošajos amatos atstāt sev lojālus cilvēkus, kuri varētu dot labumu arī turpmāk, un viens no šādiem cilvēkiem, iespējams, esot arī Ivanovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu