Muižnieks: LU aizpildītas gandrīz visas budžeta vietas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Universitātē aizpildītas gandrīz visas budžeta vietas, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Latvijas Universitātes (LU) rektors profesors Indriķis Muižnieks.

Muižnieks norādīja, ka uzņemšana LU vēl turpinās un ir palikušas vēl dažas budžeta vietas «grūtajās specialitātēs». «Kopumā budžeta vietas vismaz LU aizpildās vienmēr. Vēl joprojām turpinās demogrāfiskā lejupslīde un šobrīd būs mazāks vidusskolas absolventu skaits līdz ar to arī to cilvēku skaits, kas pirmo reizi iestājas augstskolās, ir mazāks. [Tomēr] mazliet ir pieaudzis augstāko līmeņa programmu reflektantu skaits,» sacīja Muižnieks.

Runājot par augstākās izglītības kvalitāti, LU rektors norādīja, ka tas ir viņa mērķis. «Mēs universitātē cenšamies kopīgiem spēkiem [to] darīt visu laiku. Šobrīd mana un kolēģu prioritāte ir iesaistīt vairāk darba devējus un sociālos partnerus, lai kopīgi to programmu un saturu veidotu,» teica Muižnieks.

Vienlaikus viņš norādīja, ka ir jāsaprot - katrai profesijai un katram konkrētam uzņēmējam augstskola speciālistu nesagatavos. «Studentam un absolventam ir jābūt spējīgam ātri apgūt informāciju un ātri pielāgoties konkrētām darba devēja prasībām un turpināt savu izaugsmi dažādās jomās,» uzsvēra Muižnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu