Vakantajam NEPLP locekļa amatam atkārtoti virza Mārtužu, Rozenbergu un Mirlinu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vakantajam Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amatam atkārtoti izvirzītas rakstnieces Evas Mārtužas, žurnālista Gunta Rozenberga un Komunikoloģisko pētījumu centra pārstāvja Aleksandra Mirlina kandidatūras.

Mārtužu šim amatam izvirzījusi Latvijas Rakstnieku savienība. Viņa bijusi AS «Lauku Avīze» izdevniecības literārā redaktore, projektu vadītāja, žurnāliste. Mārtuža ieguvusi gan literatūras, gan teoloģijas maģistra izglītību.

Rozenbergu izvirzījusi Latvijas Žurnālistu asociācija. Pašlaik viņš ir Latvijas Radio raidījuma «Pēcpusdiena» tematiskā cikla «Eiro fokusā» satura konsultants, bet līdz šim vairākus gadus bija žurnāla «Bilance» galvenais redaktors. Iepriekš Rozenbergs dažādos amatos strādājis vairākos medijos. Viņš ieguvis profesionālo maģistra grādu žurnālistikā.

Mirlinu pieteikusi Latvijas Žurnālistu savienība, un viņš ir komunikācijas un sabiedrisko attiecību kursu lektors. Mirlinam ir maģistra grāds komunikāciju zinātnē.

Visi kandidāti apliecinājuši, ka piekrīt kandidēt uz NEPLP locekļa amatu.

Mārtuža, Rozenbergs un Mirlins bija izvirzīti šim amatam iepriekšējo reizi, kad šajā amatā tika ievēlēta žurnāliste Dace Ķezbere.

Kandidātus NEPLP locekļa amatam varēja pieteikt līdz šodienas plkst.17.

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu kandidātam jābūt Latvijas pilsonim, kam deklarētā dzīvesvieta ir Latvijā. Uz šo amatu var pretendēt personas ar augstāko izglītību, vismaz piecus gadus ilgu profesionālo vai akadēmisko pieredzi plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā, kā arī ar labu reputāciju, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Likums arī noteic to, ka kandidāts nedrīkst būt politiskās partijas vai politisko partiju apvienības amatpersona, elektroniskā plašsaziņas līdzekļa kapitāla daļu (akciju) īpašnieks, kā arī sodīts par tīšu noziegumu, ja viņš nav reabilitēts vai sodāmība nav dzēsta vai noņemta.

Saeimas komisija un parlaments par kandidāta apstiprināšanu varētu lemt septembrī.

Kandidāti jāizvirza tādēļ, ka Saeima šī gada 8.jūlijā no NEPLP locekļa amata atbrīvoja Aināru Dimantu. Līdz laikam, kad NEPLP būs pilnā sastāvā, par tās priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju apstiprināta padomes locekle Aija Dulevska.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu