Par Latvijas pašvaldību ziedoto naudu Ukrainas kara hospitālim iegādāsies medicīnas iekārtas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Aicinājumam ziedot līdzekļus palīdzības sniegšanai atsaukušās vairāk nekā puse novadu un pilsētu pašvaldību. Palīdzības sniegšanu ir apstiprinājušas 60 pašvaldības un kopējā summa ir nedaudz vairāk kā 30 000 eiro. Patlaban gan vēl visas pašvaldības finansējumu nav pārskaitījušas, tāpēc iekārtas tiks iegādātas un nosūtītas septembra beigās.

Latvijas Sarkanā Krusta ģenerālsekretārs Uldis Līkops apliecinājis, ka pilnīgi visi ieskaitītie līdzekļi tiks iztērēti medicīnas iekārtu, tādu kā mākslīgās elpināšanas ierīce, iegādei. Tāpat arī tiks iegādāti un nosūtīti medikamenti. Līkops LPS pārstāvjiem uzsvēris, ka no šiem līdzekļiem neviens cents netiks tērēts palīdzības projekta administrēšanai.

Papildus pašvaldību lēmumiem vēl vairākās pašvaldībās deputāti atbalsta palīdzības projektu individuāli, ieskaitot līdzekļus Latvijas Sarkanā Krusta kontā, savukārt Priekules novads šovasar atbalsta Ukrainas bērnu nometni Rucavā. Tieša un aktīva sadarbība ir arī Rīgai, Jelgavai un Līvāniem, Pāvilostas novadam, Ogres novadam, Liepājas pilsētai un vēl citiem.

Jau ziņots, ka LPS šovasar parakstīja vienošanos ar LSK par sadarbību humānās palīdzības sniegšanā Ukrainas pašvaldībām. Vienošanās mērķis ir sniegt humāno palīdzību Ukrainas Čerņigovas apgabala kara hospitālim un citām ārstniecības iestādēm, īstenojot projektu «Pašvaldību palīdzība Ukrainai».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu