Policisti Ventspilī imitē cīņu ar teroristiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Šonedēļ, 27.augustā, Ventspils tuvumā, atklātā jūrā, norisinājās starptautiskās pretterorisma mācības «Baltic Maritime Exercise 2015».

Mācībās piedalījās specvienības no Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Vācijas, kā arī pārstāvji no citām ES pretterorisma vienību asociācijas «ATLAS» vienībām. Mācības atbalstīja arī Valsts robežsardze ar tehnisko nodrošinājumu.

Mācības rīkoja pretterorisma vienība OMEGA.

Foto: Valsts policija

Mācību scenārijs paredzēja situāciju, ka atklātā jūrā teroristi sagūstījuši civilo prāmi un nolemts piesaistīt tuvējo valstu specvienības, lai nodrošinātu veiksmīgu kontroles atgūšanu pār kuģi.

Ventspilī ieradās dažādu valstu specvienības ar savu tehnisko ekipējumu - kuteriem un helikopteriem, lai kopīgi atrisinātu uzdevumu.

Mācības norisinājās reālā vidē – atklātā jūrā. To mērķis bija pilnveidot starptautisko sadarbību un gūt pieredzi šāda veida operācijā, kad tiek iesaistītas vairāku valstu specvienības, kā pamatā ir ES pretterorisma vienību asociācijas «ATLAS» noteikumi.

Foto: Valsts policija

Izmantojot jūras patruļkuģus un helikopterus, specvienības devās uz nolaupīto prāmi, lai sākotnēji veiktu kuģa ieņemšanu no helikopteriem, nodrošinot drošību uz prāmja klāja.

Kontrolējot klāju, darbību sāka arī uz ūdens esošās vienības, kas iekļuva prāmja zemākajos stāvos un veica savus uzdevumus.

Gūstot kontroli pār prāmi, tas tika nogādāts Ventspils ostā specvienību kuteru un helikopteru pavadībā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu