Mācībās «Silver Arrow 2015» Latvijā piedalīsies vairāk nekā 1000 ārvalstu militārpersonu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VALDA KALNINA / EPA

Militārajās mācībās «Silver Arrow 2015», kas septembrī norisināsies Latvijas teritorijā, piedalīsies vairāk nekā 1000 ārvalstu militārpersonām, liecina rīkojuma projekts, kuru otrdien, 1.septembrī, skatīs valdība.

Militārās mācības «Silver Arrow 2015» ir sauszemes spēku mācības, kurās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Latvijas, Dānijas, Kanādas, Vācijas, ASV un Lielbritānijas. Mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu NATO valstu savstarpējo sadarbību, sagatavotu un pilnveidotu bruņoto spēku vienību spējas konvencionālajā karadarbībā, veicot aizsardzības un uzbrukuma operācijas ar kaujas nodrošinājuma elementu integrāciju, kā arī, lai pilnveidotu aizsardzības nozares, civilo valsts un pašvaldību institūciju sadarbību uzņemošās valsts atbalsta operāciju laikā, realizējot atbilstošu sabiedroto militāro un atbalsta vienību uzņemšanu un izvietošanu valsts teritorijā.

Saskaņā ar likumdošanu daļu lēmumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos kopējās militārajās mācībās Latvijas teritorijā, ja mācībās piedalās vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, pieņem Ministru kabinets. Starptautiskās militārās mācības Latvijas Republikas teritorijā notiek saskaņā ar 1949.gada 4.aprīļa Ziemeļatlantijas līgumu, kas pieņemts un apstiprināts Saeimā 2004.gada 26.februārī.

Mācības «Silver Arrow 2015» norisināsies no šā gada 14.septembra līdz 29.septembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu