Pārbaudīs jūrnieku zināšanas par draudiem, atrodoties slēgtās telpās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Parīzes saprašanās memoranda par ostas valsts kontroli (PMoU) dalībvalstīs, tostarp Latvijā, no 1.septembra līdz 30.novembrim notiks koncentrētā ostas valsts kontroles inspekciju kampaņa, kuras ietvaros pārbaudīs jūrnieku zināšanas par apdraudējumu, atrodoties slēgtās telpās, informēja Latvijas Jūras administrācijas pārstāve Sarma Kočāne.

Viņa norādīja, ka jūrniecības praksē vairākkārt konstatēti gadījumi, kad jūrnieki aiziet bojā, iekļūstot slēgtās telpās, kurās ir pazemināts skābekļa līmenis, vai arī uzkrājušās indīgas vielas.

Plānots, ka pārbaužu laikā inspektori uzdos jūrniekiem konkrētus jautājumus, lai pārliecinātos par apkalpes zināšanām par iekļūšanu un darbu slēgtās telpās, par iespējamo apdraudējumu un nepieciešamajiem drošības pasākumiem. Inspekciju laikā iecerēts arī kontrolēt, kā uz kuģa pārbauda gaisa kvalitāti slēgtās telpās, lai pārliecinātos, kas cilvēkam atrasties konkrētajā telpā ir droši.

Ja pārbaužu laikā tiks konstatētas nepilnības, iespējama kuģa aizturēšana līdz trūkumu novēršanai.

Koncentrētās kampaņas PMoU dalībvalstīs notiek katru rudeni, katru gadu pievēršot uzmanību kādai no aktuālākajām kuģošanas drošības problēmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu