Jauno mācību gadu sāks 1332 ieslodzītie

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No 1332 ieslodzītajiem, kuri šogad sāks jauno mācību gadu, 792 nolēmuši apgūt profesionālo izglītību, 540 vispārējo izglītību, tajā skaitā pamatizglītību 220 ieslodzītie, informēja Ieslodzījuma vietu pārvalde.

Izglītības procesā piedalīsies gan apcietinājumā esošās personas, gan notiesātie - kopumā 26% apcietināto no kopējā apcietināto skaita un 32% notiesāto no kopējā notiesāto skaita.

No šodienas Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem tiks īstenotas četras speciālās izglītības programmas bērniem ar īpašām vajadzībām.

Lai pēc atbrīvošanās no cietuma ieslodzītajiem būtu vieglāk atgriezties sabiedrībā un konkurēt darba tirgū, notiesātie lietderīgi izmanto laiku un apgūst kādu profesiju. Cietumos iespējams mācīties par apdares darbu strādnieku, elektromontieri, metinātāju, galdnieku, flīzētāju, drēbnieku, virpotāju, pavāru, frizieri, ēku siltinātāju, krāšņu podnieku, inženierkomunikāciju montētāju, informācijas ievadīšanas operatoru, atslēdznieku, lokmetinātāju, autoatslēdznieku un apgūt citas profesijas.

Latvijas ieslodzījuma vietas sadarbojas ar vairāku pilsētu tehnikumiem un profesionālajām vidusskolām, ar kuru palīdzību ieslodzītajiem iespējams saņemt nepieciešamās zināšanas un aroda iemaņas.

Izglītības programmas cietumā īsteno tās skolas, kuras atrodas ģeogrāfiski tuvu konkrētajai ieslodzījuma vietai, un pasniedzēji ir attiecīgo skolu darbinieki.

Cietumos mācību process tiek organizēts tāpat kā jebkurā skolā - nodarbības sākas no rīta, mācību stunda ilgst 40 minūtes, ir starpbrīži un pusdienu pārtraukums.

Arī visi pārbaudījumi un centralizētie eksāmeni notiek vispārējā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu